0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 veroordeeld tot nacompetitie

Rohda’76 veroordeeld tot nacompetitie

Door Beheerder | 13 mei 2012 | Nieuws

Om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van een plek in de derde klas, moet Rohda’76 in de nacompetitie aan de bak. De Bodegravers kwamen in de reguliere competitie één punt tekort om de noodzakelijke toegift te ontlopen. Rohda’76 neemt het komende zaterdag thuis op tegen Leidsche Boys. De opponent veroverde in de vierde klas een periodetitel. Daarna volgt nog een uitbeurt bij Kamerik, ook een vierdeklasser met een periodetitel op zak. De KNVB houdt voor de beste van dit trio volgend seizoen een plek vrij in de derde klas.

Rohda’76 had zich de seizoensverlenging kunnen besparen door aan de ontmoeting met TAVV minimaal één punt over te houden. Die hoop vervloog binnen enkele minuten. Al na 60 tellen mocht het fel spelende TAVV feest vieren, 0-1. En het scorebord had slechts vier wedstrijdminuten geregistreerd toen Rohda’76 opnieuw slap verdedigde, 0-2. Na ruim een kwartier ontdeden de Ter Aarders met een derde doelpunt de wedstrijd van iedere spanning, 0-3. Rohda’76, dat de geschorste Arnoud Troost en Jaap Veldhuijzen miste, kon daar weinig tegenover stellen. De Bodegravers wisten in de eerste helft tot niet één uitgespeelde kans te komen. Het was vooral aan het goede keeperswerk van Jeroen Kok te danken dat de achterstand niet verder opliep.

In de tweede helft kreeg Rohda’76 iets meer vat op de tegenstander. Vooral door toedoen van Wim van der Neut doken de Bodegravers enkele keren gevaarlijk op voor het doel van TAVV. Na een uur spelen bracht Dick van Dam met een schot van afstand de hoop in het Rohda-kamp terug, 1-3. Bij die ene tegentreffer bleef het, omdat Chris Nap vlak voor tijd in kansrijke positie het doel te hoog zocht. Door de nederlaag eindigde Rohda’76 op de ranglijst gelijk met Zwammerdam, maar ‘Damme’ redde het vege lijf door een beter doelsaldo. Ook TAVV had alle reden om met een brede grijns het sportpark van Rohda’76 te verlaten. Koploper Soccer Boys morste op de laatste wedstrijddag punten tegen Berkel, waardoor TAVV met de titel aan de haal ging.

alt

Komende zaterdag 19 mei mag Rohda’76 laten zien dat het toch thuishoort in de derde klas. De wedstrijd tegen Leidsche Boys op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie