0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rabo Straatvoetbaltoernooi: primeur in Bodegraven

Rabo Straatvoetbaltoernooi: primeur in Bodegraven

Door Beheerder | 12 juni 2012 | Nieuws

Zaterdag 9 juni stond natuurlijk in het teken van Nederland-Denemarken. Die wedstrijd viel in het water en ook tijdens het Rabo Straatvoetbaltoernooi was de regen nadrukkelijk aanwezig. Dat mocht de pret niet drukken voor de bijna 100 voetballertjes.

Voor het eerst werd afgelopen zaterdag het Rabo Straatvoetbaltoernooi in Bodegraven georganiseerd. Al vroeg in de ochtend troffen de vrijwilligers van Rohda’76 en enkele mensen van Rabobank Rijn en Veenstromen de voorbereidingen voor dit sportieve evenement. Het veld was speelklaar, de muziek galmde over het Raadhuisplein, de Power Tower stond gereed, en niet onbelangrijk, alle voetballers waren op tijd aanwezig.

alt

Iets later dan gepland startte de eerste wedstrijd. Gekleed in een oranje Rabo Straatvoetbalshirt gingen de jongens en meisjes fanatiek aan de gang. De regen leek hen niets te deren en ook de leiders waren enthousiast. Het (winkelend) publiek liet het vanwege het oer-Hollandse weer wel wat afweten, maar dat was het enige smetje op de dag. Wethouder Wendy Verkleij trapte, op haar verjaardag, officieel af.

Uiteindelijke leverde het Rabo Straatvoetbaltoernooi vijf winnaars op. De winst in de F-poule ging naar Rohda’76 F2/1, op doelsaldo bleven zij de F2/2 voor. De E-poule was een prooi voor ESTO F6. Zij wonnen al hun wedstrijden en lieten teams van Rohda’76 en ESTO achter zich. Met de E-tjes en D-tjes in het veld werd het meer glijden en glibberen, maar mede dankzij de inzet van de EHBO bleef de schade beperkt tot enkele schaafwonden, één bloedneus en een pijnlijke knie. Toekomstig Talent wist de EB-poule overtuigend te winnen. Hun bezoek aan de Amsterdam Arena, een dag eerder, gaf hen veel inspiratie.  Groep EA bestond enkel uit Rohda’76 teams. De E1/2 eindige met 7 punten bovenaan, gevolgd door E1/1. Bij de oudste deelnemers trok FC Knudde aan het langste eind. Door o.a. een nipte overwinning op FeyAx bleven zij de Mooiboys voor.

alt

Ook Rabo Rolf was, zonder paraplu, van de partij. Het spaarvriendje voor kinderen van t/m 11 jaar met een Rabo betaal- of spaarrekening probeerde ook nog een balletje mee te trappen en ging met kinderen op de foto. Rond 13:00 uur was het toernooi ten einde en zorgden vrijwilligers van Rohda’76 en Rabobank medewerkers voor een opgeruimd plein.

Het was een zeer geslaagd toernooi, met enthousiaste deelnemers, positieve reacties en een gezellige sfeer. Daar kon de aanhoudende regen niets aan veranderen. We kunnen dus terugkijken op een mooi coöperatief evenement. Volgend jaar weer! Aldus Willem Zuyderduyn (Rabobank Rijn en Veenstromen) en Ard Hoogendoorn (Rohda’76).

alt

Foto’s van het Rabo Straatvoetbaltoernooi zijn terug te vinden op www.facebook.com/rabobankrv 

Benjamin Rutjens


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie