0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76: van platteland naar de stad
Bal

Rohda’76: van platteland naar de stad

Door Beheerder | 1 juli 2012 | Nieuws

In de nieuwe voetbaljaargang krijgt Rohda’76 wel te maken met ‘buur’ Zwammerdam, maar een tweekamp met het Reeuwijkse CVC ontbreekt op de speelkalender. De KNVB heeft enkele streekclubs namelijk ‘verbannen’ naar een andere poule. In plaats daarvan neemt Rohda’76 het nu op tegen enkele ploegen uit de stad. ,,Ze hebben bij de KNVB zeker met een dobbelsteen gegooid. Ik zie er de logica niet van in.’’ Zo becommentarieert Koos Disseldorp de nieuwe indeling. De keuzeheer van Rohda’76 doelt dan op de samenstelling van de zaterdagderdeklas 3A. Die telt naast zeven streekclubs ook opponenten uit Leiden, Den Haag en Delft. In plaats daarvan was Disseldorp liever op het platteland gebleven met clubs als OVS Oudewater, CVC Reeuwijk, Perkouw en Schoonhoven als tegenstander. Dat Disseldorp niet zo geporteerd is van ploegen uit de stad, heeft te maken met minder prettige ervaringen uit het verleden toen hij Woubrugge nog onder zijn hoede had.

De poule telt met Roodenburg en Oegstgeest twee degradanten uit de tweede klas. Kamerik, Haagse Hout, Ariston en DWO promoveerden vanuit de vierde klas.

De selectie van Rohda’76 kent een aantal nieuwe gezichten. Ashley Westmaas (Sportlust’46), Bart Kastelein (Montfoort), Roel van der Put, Pascal Hellingerwerf (beiden Bodegraven), Bojan Lazic en Roy Sneijder (beiden Esto). ,,We beginnen de voorbereiding op 31 juli,’’ neemt Disseldorp een voorschot op de volgende voetbaljaargang. ,,De eerste oefenwedstrijd stond gepland voor 11 augustus tegen Hazerswoudse Boys, maar die ploeg heeft andere verplichtingen. Dus voor die datum zoeken we nog een tegenstander. Dat mag ook een tweede elftal zijn van een goede club,’’ aldus Disseldorp.

Indeling derde klas A: Rohda’76, Zwammerdam, Kamerik, Floreant, Be Fair, BSC, Koudekerk, Lugdunum, Roodenburg, Oegsgeest, Haagse Hout, Ariston en DWO.

Bal


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie