Home » Zaterdag 25 augustus, Olympia za 1 – Rohda 6

Zaterdag 25 augustus, Olympia za 1 – Rohda 6

Door Beheerder | 28 augustus 2012 | Nieuws

Eindelijkwas het zover, we mochten weer! Na een lange zomerstop, waarin er overigens gewoon door getraind werd, mochten we in de eerste wedstrijd van het seizoen aantreden tegen Olympia in de strijd om de beker. Zoals we gewend zijn hadden we, ondanks onze ruime selectie, toch maar 11 man bij elkaar kunnen krijgen. Gelukkig was Scott bereid om ons uit de brand te helpen en voor ons te keepen. Rond 15:00 werd er bij Rohda verzameld om gezamenlijk af te reizen naar Gouda.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling: Scott; Wayne train, Witte, Jossa, Bonnema; Nekka, Matthias, Rino, Rons; Schaap, Hansie.

Luuk had op de bank plaats genomen en had de hoop niet in te hoevan vallen in verband met pijntjes en ziekjes.

Voorafgaand aan de wedstrijd had iedereen andere ideeen over het team dat we konden verwachten bij Olympia. Een aantal mogelijkheden waren: een oud vedette elftal, jonge jongens of het nationale schop en sloop elftal. Echter bleek bij aankomst dat het om een zeer jong elftal ging dat zijn eerste wedstrijd in de senioren speelde. Tot grote teleurstelling van sommige onder ons moesten wij op het kunstgras aantreden. De wedstrijd begon goed voor ons, we hadden veel balbezit en creerden veel kansen. Dit leidde rond de 30e minuut tot een 0-1 voorsprong. Hansie gaf aan meer goals te willen maken dan vorig seizoen en begon hier goed aan. Het mmoiste moment in de wedstrijd kwam echter vlak voor rust. Jos ”the wayne train” van Dijk kreeg de bal aangespeeld op eigen helft en besluit maar eens iets geks te doen. Dit resulteerde in een vreselijk mooie goal vanaf een meter of 60. Kort na dit mooie momentje mochten wij aan de thee.

Na een lekker bakje thee en wat slap geouwehoer begonnen we aan de tweede helft. Iedereen was zich er goed van bewust dat als wij hier als winnaar van het veld wilden stappen dat iedereen scherp moest blijven. Dit ging zeer goed! Hierdoor kon Hans nog twee keer tot scoren komen en pakte zelfs Rino nog een goaltje mee! Uiteindelijk wisten wij dus 0-5 te winnen zonder dat Olympia echt grote kansen had gekregen. Een heerlijk begin van het nieuwe seizoen dus! Hopelijk kunnen we deze lijn ook doortrekken naar aanstaande zaterdag waarop wij om 10 uur(!) mogen aantreden tegen sportlust.