Home » Alphen D1 – Rohda D1
wed verslag4

Alphen D1 – Rohda D1

Door Beheerder | 22 september 2012 | Nieuws

Zaterdagochtend om 9.30 uur verzamelen op Rohda’76 in de regen en zonneschijn. Allard en Melvin waren samen met hun moeder al vroeg aanwezig, omdat Melvin mocht invallen als keeper bij de D3. Toen wij vertrokken had de D3 de wedstrijd in de pocket eindstand 7-0.

Nu waren wij als D1 aan de beurt met als tegenstander Alphen D1. Een tegenstander die al enkele wedstrijden had verloren, maar wel veel doelpunten scoorden. Dat ze goed kunnen voetballen bleek uit de eerste 10 minuten. Normaal zijn wij de eerste 10 minuten veel aan de bal en leggen het spel aan de tegenstander op.

Het veld was nat en Alphen D1 kon daar beter mee overweg dan wij. Zij speelden de bal keurig in elkaars voeten en wij konden daar weinig tegenoverstellen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie combinatie van Alphen, die netjes werd afgerond door hun voorhoede, 1-0 voor Alphen.

Oeps dat was de jongens nog niet overkomen, een achterstand. De gehele 1ste helft waren ze waarschijnlijk onder de indruk van deze achterstand. Het spel van de afgelopen weken was eventjes weg bij de boys. Er werden te veel lange en onrustige ballen gespeeld, die door het natte gras, veel te weinig bij medespelers aankwamen.

De 2de helft zag er totaal anders uit. Er werd niet veel beter gespeeld, maar wel met veel meer inzet. Dit had zijn effect op de tribune en de scheidsrechter had het er druk mee om alles in goede banen te leiden. Kees had het als grensrechter met een volle vijandige tribune ook niet altijd even makkelijk. Buitenspel is niet alleen moeilijk voor de neutrale toeschouwer, maar vandaag ook voor deze scheidsrechter.

Ondanks alle commotie kon Daniël na een assist van Allard de 1-1 maken. Dit liet de wedstrijd kantelen in ons voordeel. We wonnen de meeste duels en het wachten was op een voorsprong. Als zo vaak liep het ook nu anders. Een misverstand tussen Tim en Victor gaf Alphen de kans, die zij ook verzilverden. Weer een achterstand, maar wel op een moment in de wedstrijd dat wij beter en met meer inzet speelden. Het wachten was op de gelijkmaker, die ook zeer fraai door Jeroen werd gemaakt.

Melvin heeft de laatste wedstrijden patent om van afstand de scoren in het kruis. Zo ook deze wedstrijd een fraai schot, rand 16, in de kruising. Eindelijk een voorsprong 3-2. Normaal spelen de D –junioren 35 minuten, maar bij Alphen gelden er andere regels. Wij speelde de 2de helft uiteindelijk 45 minuten, daar deze scheidsrechter dacht een senioren wedstrijd te fluiten. Waarschijnlijk deed hem dit ook besluiten om Tim onze keeper eruit te sturen. Zonder opzet, na een ongelukkig misverstand met Koert, haalde hij buiten het strafschop gebied een doorgebroken speler van Alphen onderuit. De scheids floot resoluut voor een vrije schop en rode kaart. Na dit fluitsignaal schopte een andere speler van Alphen alsnog de bal in de goal, doelpunt…………..eindstand 3-3. Dit ook tot verbazing van enkele Alphen supporters.

De les, die wij van deze wedstrijd geleerd hebben is, dat je onder alle omstandigheden altijd je eigen spel moet spelen. Dat is met veel power en energie de duels in gaan en de bal in elkaars voeten spelen. Als het veld natter en sneller wordt, is dit het enige spelletje, waarmee wij ook van de toekomstige tegenstanders kunnen winnen.