0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Gouden speld voor Dirk de Jong

Gouden speld voor Dirk de Jong

Door Beheerder | 2 september 2012 | Nieuws

Dirk de Jong wachtte afgelopen zaterdag bij Rohda’76 een grote verrassing. Hij kreeg van een vertegenwoordiger van de KNVB een gouden speld op zijn overhemd geprikt. Dit als waardering voor zijn onbezoldigde inzet vanaf 1962.

alt

De supervrijwilliger van Rohda’76 is nog steeds actief bij zijn ‘cluppie’. Ondanks zijn respectabele leeftijd regelt hij bij de derdeklasser de wedstrijdballen voor het eerste elftal, ontvangt hij besturen van bezoekende tegenstanders en treedt op als speaker bij thuisbeurten van de clubtop. ,,In 1983 kreeg ik een zilveren speld van de KNVB. Toen heb ik gevraagd wat ik moest doen om voor een gouden in aanmerking te komen. Gewoon doorgaan, kreeg ik op dat moment te horen. Dat heb ik dan maar gedaan,’’ grapte De Jong na de onderscheidingsplechtigheid. Ook roemde hij de inbreng van zijn vrouw Corrie, die bij Rohda’76 ook nog tal van klusjes voor haar rekening neemt. Zonder haar hij dit ‘werk’ nooit kunnen doen. De Bodegraver was één van de oprichters van Rohda in 1976. Daarvoor voerde De Jong bestuurlijke werkzaamheden uit bij de zaterdagtak van de voetbalvereniging Bodegraven. Die scheidde zich uiteindelijk af en hieruit ontstond Rohda’76.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie