Home » Kamerik 1 – Rohda’76 1
wedstrijdverslag 4

Kamerik 1 – Rohda’76 1

Door Beheerder | 9 september 2012 | Nieuws

Waar de basis formatie iets anders was tegenover de week daarvoor startte Rohda’76 met een jong team tegen Kamerik. Vanaf de aftrap was Rohda de bovenliggende partij en dat was goed terug te zien in het balbezit. Kamerik liet rohda’76 in het begin van de wedstrijd de bal eenvoudig rondspelen tot halverwege de helft van Kamerik. Door het overwicht ontbrak enkele momenten de concentratie waardoor kamerik er gevaarlijk uitkwam wat tot kansen leed. Hier zetten wij geen uitgespeelde kansen tegenover. Onze spitsen moesten worden bereikt en het tempo moest omhoog. Na onze drinkpauze in verband met de hitte werd hier daadwerkelijk wat mee gedaan en dat resulteerde in de eerste goal. Door een mooie aanval kwam uit de kluts de bal voor de voeten van nieuweling Roy Snijder die de kans verzilverde en er 0-1 van maakten. Een stand waarin we door moesten drukken en het moesten uitbreiden gezien de kansen en het overwicht. Doordat er wat beweging ontbrak lukte ons het maar niet de score uit te breiden. Tot net voor rust we een vrije trap kregen die perfect op het hoofd werd gelegd van Roel van der Put die de 0-2 erin kopte. Een stand waarmee we de eerste helft uit moesten voetballen.

In de rust werd ons vooral duidelijk dat wij dit moesten uitbreiden en ten alle tijden de 0 moesten houden, het tempo moest omhoog. Geen slordig balverlies en in het belang van het team blijven voetballen. In de rust kwam Esli Westmaas in de plaats voor Nick Winkel die potten moest breken door vanaf de zijkant de spitsen te bereiken. Na rust startte Kamerik met een 3 mans aanval wat resulteerde in nog meer ruimte waar wij van moesten profiteren. Op het middenveld kon het voetbal opgepakt worden wat 10 minuten na rust resulteerde in de derde goal namens een goede pass van Dick van Dam op nieuwkomer Pascal Hellingerwerf die netjes het net vond en er 0-3 van maakte.

Op dit moment was duidelijk dat wij de score moesten uitbreiden. Waar wij overigens niet in geslaagd zijn. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar door zelfzuchtigheid en gemakzucht lukte het ons niet om de score uit te breiden. In de laatste speelminuut resulteerde het zelfs in een tegengoal. Waar wij achterin slordig waren in de omschakeling en waar we voorin bleven hangen, scoorde Kamerik de 1-3. Totaal onnodig en een domper op in principe een goede middag gezien het puntenaantal na twee gespeelde wedstrijden. Momenten om van te leren en op naar volgende week waar we weer als team zullen strijden voor de volgende drie punten. Allen aanwezigen bedankt voor de steun en tot volgende week!