Home » MB1 bekert verder na zwaarbevochten 3-2 overwinning tegen UNIO MB1
Voetbal algemeen-0008

MB1 bekert verder na zwaarbevochten 3-2 overwinning tegen UNIO MB1

Door Beheerder | 8 september 2012 | Nieuws

Met de nodige pijn en moeite wisten de meisjes B van Rohda het derde en laatste duel in de bekercompetitie winnend af te sluiten. Op eigen veld won Rohda met 3-2 van UNIO.

Dankzij deze derde zege in de bekercompetitie was plaatsing voor de volgende ronde een feit. Na de 6-1 winst tegen Zwervers en de 0-1 overwinning bij DONK, had Rohda aan een punt genoeg. De meiden kwamen voortvarend uit de startblokken. Renate Bos kwam door over links en verraste de keeper die wellicht een voorzet had verwacht: 1-0. Daarna had Rohda veel moeite met de gasten. Een wat gemakzuchtige houding en de hitte werkten daarbij niet echt in het voordeel van de thuisploeg. Er werd slordig gespeeld en zonder overleg. Verder liepen veel meiden uit hun gebruikelijke positie. Niet geheel onterecht kwam UNIO dan ook langszij en even later zelfs op voorsprong. Gelukkig maakte Dominique Binnendijk nog voor het rustsignaal gelijk: 2-2.

Na de rust hadden de meiden de besproken punten in de rust meegenomen naar het veld en werd er weer meer als een team gespeeld. Verdedigend kwam Rohda niet enorm meer in de problemen, al was het bij sommige momenten nog billenknijpen. Positioneel stond het team veel beter en kwamen er met de minuut meer mogelijkheden en viel de verlossende 3-2 zo’n tien minuten voor tijd, toen Renate de bal oppikte op het middenveld en de bal prachtig van afstand over de UNIO-keepster wist te plaatsen. Dominique raakte nog de paal en Valerie, Julia, Renate en Maxime waren ook nog dichtbij een treffer. Al met al sleepte Rohda dankzij een goede teamgeest de overwinning uit het vuur. De technische staf was ondanks het mindere spel in de eerste helft tevreden over het herstel in de tweede helft. Volgende week start de competitie, dan komt UNIO weer naar Sportpark Broekvelden.

Opstelling: Kayleigh; Tarsiga, Vera, Marieke, Lisanne; Norine, Renate, Julia, Valerie; Dominique, Maxime.

Wissels: Monique voor Lisanne, Lisanne voor Tarsiga, Tarsiga voor Lisanne