0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MB1 blijft nog steeds verbazen en blijft ongeslagen
Voetbal algemeen-0008

MB1 blijft nog steeds verbazen en blijft ongeslagen

Door Beheerder | 30 september 2012 | Nieuws

De MB1 van Rohda’76 heeft haar ongeslagen status van dit seizoen behouden. De meisjes wonnen moeizaam, maar meer dan verdiend van DONK: 2-0. Dankzij dit resultaat heeft MB1 na drie gewonnen bekerwedstrijden, nu ook drie competitiezeges te pakken en is er dus nog geen punt verloren door de Bodegraafse meiden. Een maand geleden trof Rohda’76 MB1 tegenstander DONK in Gouda voor de beker. Toen won Rohda’76 dankzij een treffer van Renate Bos met 0-1. In die wedstrijd was al duidelijk dat we de bovenliggende partij waren, maar toen hadden we het met name fysiek zwaar en konden we de geel-zwarte muur die was opgeworpen voor het vijandelijke doel niet vernietigen. In de wedstrijdbespreking werd dit ook aangehaald. Er moest gevoetbald worden door de meiden en als het aan zou komen op duels, moesten deze ook met overtuiging ingegaan worden. We begonnen de eerste helft met lef. Het startoffensief leidde tot een vrije trap. Renate knalde de bal prachtig in de verste hoek: 1-0. Daarna zakte het spelniveau naar een bedenkelijk niveau. We liepen teveel uit de positie en met teveel mensen binnen een bepaald gebied. Door die drukte werd het alleen maar moeilijker om kansen te creëren. Een prachtige pass van Julia Samsom werd door Dominique Binnendijk nog wel uit de lucht tegen de touwen geschoten. Alle meiden vlogen elkaar weer om de nek, maar het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Verdedigend kwamen we niet echt in gevaar, maar ook aanvallend konden we geen echte potten breken. In de rust gaven we elkaar aan dat we meer als team moesten samenspelen. Fabienne Schreuder was voor de afwezige Valerie Overes in de ploeg gekomen en werd door de speelsters van MB1 diverse keren aan het werk gezet. Haar acties waren wel dreigend, maar helaas bleven doelpunten uit. Wel werd er weer meer gevoetbald. Renate en Julia konden het spel veel beter verdelen. Doordat DONK zo defensief speelde, kwamen de spitsen weinig in het spel voor. Toch zorgde Dominique, die goed voor haar tegenstandster kwam, na een van de mooie aanvallen in de tweede helft uit een voorzet van Norine Kattenberg (geoefend tijdens de training) voor de veilige 2-0. Helaas moest linksback Lisanne Zwaan afhaken na een vervelende val en speelde Tarsiga Balasingam met een dikke enkel de tweede helft op karakter uit. Er waren nog diverse kansen op meer doelpunten, maar het zat met name Renate, Dominique, Fabiënne en Maxime niet mee in de afronding. Toch gaf de tweede helft weer een vertrouwder beeld en was de zege dik verdiend. De prestatie van de MB1 (met officieel negen C-speelsters) wordt met de week knapper. Met negen punten uit drie wedstrijden ligt er wellicht wat moois in het verschiet. De doelstelling om boven de rode streep te eindigen is dan ook al bijgesteld naar een plaats bij de bovenste zes ploegen. We zullen zien of dat gaat lukken, voorlopig dendert de MB1-trein gestaag verder.

Opstelling: Kayleigh; Monique, Vera, Marieke, Lisanne; Norine, Renate, Julia, Tarsiga; Maxime, Dominique. Wissels: Fabienne voor Lisanne, Lisanne voor Tarsiga, Tarsiga voor Lisanne.
Voetbal algemeen-0008


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie