0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Oudewater D1 – Rohda’76 D1
D1 8 sep 12

Oudewater D1 – Rohda’76 D1

Door Beheerder | 12 september 2012 | Nieuws

Zaterdag 8 september we verzamelden op Rohda 76 om 10.00 uur in een heerlijk ochtend zonnetje, hetgeen veel moois voor de rest van de dag beloofde. We reden richting Oudewater, dat grotendeels was afgezet i.v.m. de jaarlijkse monumentendag, maar dat weerhield ons niet om dwars door de stad te rijden. We waren nu al vast besloten ons door niets en niemand uit het te veld te laten slaan.

Onze tegenstander is Oudewater D1, net als wij ongeslagen en de nr. 2 achter ons met enkele doelpunten minder voor. Wel met maar 1 doelpunt tegen, dus een tegenstander om niet te onderschatten. Dit was ook te zien in door een serieuze warming-up met veel drink pauzes. Het zal ons niet overkomen, dat er iemand moest uitvallen wegens kramp, zoals Heitinga tegen de Turken.

Victor bleek in de warming-up toch nog iets last van zijn enkel te hebben, dat hierop vakkundig door zijn vader werd ingetapet. Hierdoor kon hij beginnen aan een wedstrijd, die al snel liet zien dat de tegenstander van een ander niveau was dat onze voorgaande tegenstanders.

Snelle aanvallers en een handige mid mid en 2 verdedigers achter in het midden, die heel goed konden voetballen en niet te vergeten een hele goede keeper. Het veld spel ging gelijk op en onze middenvelders Melvin, Tygo en Jasper moesten goed aan de bak. Daniël was als weer vanouds in zeer goede doen. Na eerst de doelman getest te hebben schoot hij enkele minuten later de bal koelbloedig in de 17e minuut langs de keeper (0-1). De tegenstander was even geschrokken, maar bleef goed door voetballen. De wedstrijd was nog steeds in evenwicht met enkele kansjes voor Allard en Wessel voorin. En op het beste moment, nl. 1 minuut voor het rust signaal, schoot Allard na een combinatie met Victor en Daniël de bal precies langs de keeper in het zij netje (0-2).

De 2de helft werd direct druk gezet en kon een verdediger met gevaar voor eigen leven een inzet van Wessel op de doellijn keren. Snel daarna scoorde Wessel wel door de bal tegen de touwen te werken. Allard pikte in de 7de min na rust weer een doelpuntje mee (0-4).

Ondertussen had Jeroen kleine duelletjes met het enige meisje op het veld. Zoals hij zelf zei niet zo moeilijk, want ze struikelde constant over haar eigen benen. Siedrik, Koert Dave en Thom hadden samen de zaak achterin aardig onder controle.

Oudewater had hun aanvoerder iets meer naar voren laten spelen, zodat onze verdediging iets meer onder druk kwam, maar deze jongen stond niet meer achterin, dus ieder nadeel heeft toch weer zo z’n voordeel. Toch gebeurde het, na een klein misverstandje tussen Dave en Tim, dat een aanvaller van Oudewater de bal snoeihard in het doel kon schieten 1-4, dit met nog een kwartier te spelen.

Geheel niet onder indruk gingen de jongens door, met op sommige momenten goed voetbal in een hoog tempo, ondanks het warme weer. Marko met zijn befaamde steekballetjes, Dave heel hard werkend en liters water gedronken, dus geen kramp. Tim, die iets meer te doen kreeg en daardoor een van zijn beste wedstrijden keepte.

Allard (2x), Jasper en Wessel kregen kansjes, die ze 100% benutte en de stand 2 minuten voor tijd op 1-8 zette. Oudewater scoorde nog een lekkere goal 1 minuut voor tijd en bepaalde de eindstand op 2-8 in het voordeel van Rohda 76.

Een van de sterkste tegenstanders uit de poule verslagen door, zoals de ouders en begeleiders van Oudewater zeiden, een hele goede ploeg.

Marc Pieterse

D1 8 sep 12


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie