0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda ’76 2 – Sportlust ’46 4
wed verslag5

Rohda ’76 2 – Sportlust ’46 4

Door Beheerder | 18 september 2012 | Nieuws

Halverwege september is er bij Rohda ’76 elk jaar weer een beruchte zaterdag. De ‘zaterdag van de najaarsmarkt’. Dit jaar valt deze zaterdag op 15 september. Vanwege de vele festiviteiten op vrijdagavond in het centrum van Bodegraven is het altijd maar weer afwachten hoe de spelers zaterdag op het veld verschijnen. Met een jeugdig elftal moet trainer Peter Verweij zijn hart hebben vastgehouden over de gesteldheid van zijn team.

De voortekenen waren echter goed. Iedereen was op tijd en oogde fit. Er stond een serieuze wedstrijd op het programma: Sportlust 4 kwam op bezoek. Na een goede opening van het seizoen met 6 punten uit twee wedstrijden was het deze beruchte zaterdag erop of eronder. Tijdens de wedstrijdbespreking was assistent-trainer Ton Schuddemat direct en duidelijk. Indien Rohda 2 dit seizoen bovenin mee wilde draaien, moest er vandaag gewonnen worden. En om de spanning er voor u als lezer alvast vanaf te halen, er werd gewonnen!

Het tweede elftal van Rohda ’76 begon de wedstrijd met veel overtuiging en vooral scherpte. Sportlust werd direct vastgezet en zag de bal vooral op hun eigen helft rondgaan. Dit resulteerde dan ook in een vroege goal voor Rohda. Binnen 8 minuten wist Roel alvast de 1-0 op het scorebord te plaatsen. De thuisploeg bleef daarna het initiatief houden en bleef aanvallen. Na een lange bal vanaf de linkerkant werd de diepgaande Edwin neergehaald in het 16-meter gebied. Dit leverde de verdediger van Sportlust een rode kaart en een penalty tegen op. Met al zijn ervaring ging Niels met volle overtuiging achter de bal staan. Hij vond echter niet het net, maar de paal. Gelukkig viel enkele minuten later alsnog de 2-0 door een uitstekende aanvallende actie van Baruch. Voor rust wist Baruch zelfs de 3-0 binnen te koppen na een prachtige aanval over links.

Ook in de tweede helft bleef Rohda de bovenliggende ploeg, zeker nu Sportlust maar met 10 man in het veld stond. Na enige tijd wist Baruch zijn derde doelpunt binnen te tikken en stond het alweer 4-0. Sportlust liet daarna iets meer van zich horen bij het vijandelijk doel, maar tot een doelpunt kwam het duidelijk niet. Invaller Luuk mocht uiteindelijk de eindstand op het bord toveren: 5-0.

Al met al bleek het een gemakkelijke middag voor de mannen van trainer Peter Verweij. Er werd verzorgd voetbal gespeeld en achterin werd niets weggegeven. Na drie wedstrijden staat de ploeg dan ook trots op de gedeelde eerste plaats met 9 punten. De beruchte ‘zaterdag van de najaarsmarkt’ bleek zo slecht nog niet. Gelukkig was de najaarsmarkt nog steeds gaande en kon de overwinning ’s avonds op gepaste wijze gevierd worden.

Stefan van Daalen
wed verslag5


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie