Home » Rohda’76 E3 – ARC E6
Bal

Rohda’76 E3 – ARC E6

Door Beheerder | 23 september 2012 | Nieuws

Zaterdag was het zover de koploper ARC E6 kwam op bezoek.   En niet zomaar een koploper tot nu hadden ze  alles nog gewonnen tegen CVC (22-3) ASW (10-3) Be Fair (9-1) en Groeneweg (4-1) mooie cijfers dus .   Zo mooi lijstje kunnen wij daar niet tegen overstellen .   Wij moeten het  doen met 2 nederlagen tegen Groeneweg (8-2) en ESTO (7-2) en 1 winst partij tegen Floreant (4-0)   en die mooie oefenwedstrijd overwinning tegen Rohda’76 E2 (3-1).     Ook toen ik op dinsdag de voorbereiding begon voor de wedstrijd tegen ARC  en ik meer info over dit team wilde weten   snapte ik waarom die andere teams het zo moeilijk hebben gehad tegen ARC.   Het zijn allemaal spelers die in het begin van 2002 zijn geboren (2de jaars dus).   Onze spelers zijn allemaal van 2003 en 2004 alleen Anouk  en Raffi zijn van 2002 .   Ook in dit opzicht ziet het er naar uit dat we een zware wedstrijd zullen krijgen.     Op de training van Woensdag wilde ik echte harde duels zien tussen de spelers  , dit werd door de spelers zeer goed opgepakt in een handbalwedstrijdje.   Waar de spelers bij het voetballen nog wel is afstand houden bij de duels ziten ze bij het handballen zowat op elkaars rug .   Ook in de 1 tegen 1 wedstrijdjes ging het er strijdlustig aan toe.   Na deze goede voorbereiding stond nu toch echt de wedstrijd voor de deur.     We moesten om 9.15 verzamelen in de kantine , hier kwam ik er achter dat we vandaag precies 7 spelers hadden want Raffi is zonder afzeggen niet opkomen dagen.   Na een tactische bespreking op het Whiteboard wisten de spelers hun taken .   We wilde ons spel toch iets aanpassen aan de tegenstanders en ipv de vertrouwde 2-3-1 opstelling  gingen we nu met 2 blokken van 3 spelen zonder spits.   Met dit systeem wilde we de tegenstander aanvallend laten voetballen zodat wij van de ruimte achter hun verdediging gebruik wilde maken.   We hadden de spelers de opdracht meegegeven om in de eerste helft niet teveel de aanval op te zoeken en hun krachten te sparen  voor de tweede helft.   En we hadden afgesprokken dat we de rust in zouden gaan met een resultaat dat we nog steeds in de wedstrijd zouden zitten.   Eenmaal op het veld aangekomen keeken de jongens toch wel op tegen negen lantaarnpalen van ARC.   Met nog een paar opbeuren de worden ging de wedstrijd beginnen.   En gelijk kwamen we flink onderdruk en binnen 5 minuten keeken we naar een paar persoonlijke fouten tegen een 0-2 achterstand aan.   Het leek er op of wij het volgende slachtofer van ARC zouden worden.   Naar een paar aanwijzingen  ging het beter lopen en na een minuut of tien kwamen we terug in de wedstrijd door een mooie counter werd ARC hellemaal weg gespeeld en ronde Djonno   een mooie voorzet van Jason schitterend af 2-1.   Onze spelers kregen steeds meer vetrouwen  en we kwamen steeds meer gevaarlijk door het duurde niet lang of Jason schoot mooi de 2-2 op het bord.   De rust kwam steeds dichter bij  en na twee gemiste kansen van wessel en Jason (lat) scoorde ARC toch weer de 2-3 (ruststand).   In de rust was er even tijd om nog een paar veranderingen toe te passen  zodat we ze nog beter konden opvangen.   En het leek te werken we kwamen goed de kleedkamer uit en binnen een paar minuten maakte jason uit een mooie conter de 3-3.   De wedstrijd ging op en neer en het was toch weer ARC dat op 3-4 kwam en voor de derde keer moesten we weer opzoek naar de gelijkmaker.   ARC wisselde lekker door me negen spelers terwijl wij niets hadden om te wisselen maar het deed de ploeg niets ze bleven knokken.   En dit keer stond Stijn aan het eind van weer een mooie Rohda aanval en mocht de 4-4 scoren.   En naar heel lang knokken kwam daar dan de dik verdiende voorsprong van Rohda het was weer Jason die het net vond 5-4.   Er stonden nog 8 minuten op de klok  ARC ging er nog flink tegen aan opzoek naar de gelijkmaker maar ze stuiten iederekeer op een geweldige verdediging   van Rohda’76 (Giovanni , Remco en Djonno) en nadat de scheidsrechter voor het laatst had gefloten gingen de armen in de lucht .   Het was vadaag weer een geweldige team prestatie .   Ik hoop dat jullie deze inzet vast kunnen houden dan gaat Rohda dit seizoen nog veel plezier van jullie beleven.   Anouk ,Djonno , Remco , Giovanni , Stijn , Wessel , Jason jullie waren vandaag fantastisch ik zie jullie maandag dan gaan we ons voorbereiden op Rohda’76 E4.