0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MB1 opent competitie met een driepunter
MCB1 15 sep 12

Rohda’76 MB1 opent competitie met een driepunter

Door Beheerder | 15 september 2012 | Nieuws

De MB1 van Rohda’76 is de competitie gestart met een overwinning. Tegen dezelfde tegenstander van een week eerder (toen voor de beker), UNIO MB1, werd exact hetzelfde resultaat gehaald. De Bodegraafse meiden wonnen met 3-2.

Nadat Rohda de eerste drie bekerwedstrijden in winst had omgezet, begon de ploeg het seizoen met een thuiswedstrijd tegen UNIO. De ploeg uit Oudewater was een week eerder ook op bezoek geweest voor het laatste bekerduel. Net als toen stuurde de MB1 de gasten met een 3-2 nederlaag naar huis. De overwinning was ook dit keer verdiend. In de eerste helft was het soms wat rommelig. Bo Bottenberg speelde met ons mee in plaats van Marieke van Meijeren (afwezig) en daardoor was het team enigszins aangepast aan de wedstrijd begonnen. Toch waren de intenties van Rohda duidelijk en zocht het snel de aanval. Bo opende de score van afstand met een houdbaar schot, dat desondanks toch wegens matig keepen het doel in rolde: 1-0. Rohda was niet echt in staat om door te drukken en de posities waren niet altijd goed bezet. Toch slaagde de MB1 er in de score te verdubbelen.
Renate Bos knalde een vrije trap op prachtige wijze van afstand tegen de touwen (2-0),

MCB1 15 sep 12

later raakte ze nog de lat. Omdat we soms met teveel mensen voor de bal speelden, kwam UNIO af en toe dreigend opzetten. Uit een van die aanvallen kreeg de spits van UNIO veel tijd om aan te leggen. Kayleigh Binnendijk, onze goede keepster, moest het antwoord schuldig blijven op een schuiver in de hoek: 2-1. Verder kwam de verdediging onder leiding van Vera Kerkvliet en Renate Bos – en de goed spelende backs Lisanne Zwaan en Monique Verbeij – niet echt in gevaar. Rechtsback Monique Verbeij, die een prima wedstrijd speelde, zette met een goede lange bal Dominique Binnendijk aan het werk. Zij passeerde haar directe tegenstanders en gaf een afgemeten voorzet op Maxime Nagel. Zij frommelde knap haar eerste treffer van het seizoen binnen: 3-1. Na de rust was er veel meer controle, maar hadden we vooral pech in de afronding. De sterk spelende Dominique had vooral het geluk niet aan haar zijde. Rohda kwam niet in gevaar. Op het middenveld was de wisselwerking tussen Renate, Bo en Julia Samsom veel beter verzorgd. Ook de buitenkanten met Valerie Overes, Norine Kattenberg en Tarsiga Balasingam functioneerden prima. Helaas bleef de genadeklap uit, terwijl die diverse keren gegeven kon worden. In de slotfase ging het bijna nog mis. Nadat Bo met een zeer vervelende blessure het strijdperk moest verlaten, kwam UNIO vlak voor tijd terug (3-2), maar verder liet Rohda MB1 het niet komen. Na vier wedstrijden is er nog steeds een 100%-score, wat knap genoemd mag worden aangezien dit het eerste seizoen in de B-junioren is met veel speelsters die feitelijk nog C-speelster zijn. We zullen zien hoe het dit seizoen gaat ontwikkelen…

Opstelling: Kayleigh; Monique, Vera, Renate, Lisanne; Tarsiga, Bo, Julia, Valerie; Dominique, Maxime Wissels: Norine voor Lisanne, Lisanne voor Tarsiga, Tarsiga voor Lisanne, Lisanne voor Valerie, Valerie voor Bo.
 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie