0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MB1 verschalkt BSC’68 met prachtige cijfers: 0-9
Voetbal algemeen-0008

Rohda’76 MB1 verschalkt BSC’68 met prachtige cijfers: 0-9

Door Beheerder | 23 september 2012 | Nieuws

Rohda’76 MB1 heeft de vijfde overwinning op een rij geboekt. In Benthuizen won de debutant in deze leeftijdscategorie met uitstekend voetbal en nog duidelijkere cijfers: 0-9. De meisjes maakten er een prachtig schouwspel van en al snel bleek dat de wellicht grotere tegenstanders niet veel in te brengen hadden tegen het samenspel van Rohda’76 MB1. Bij vlagen speelde Rohda de thuisploeg helemaal van de mat, bleef het wel respect houden voor de tegenstander en was het halverwege het duel al 0-6. De ene aanval was nog mooier dan de ander en vooral de 0-5 was een doelpunt om in te lijsten, toen Maxime Nagel een aanval over verschillende schijven met één keer raken afsloot met een beheerste schuiver. Maxime was verantwoordelijk voor nog twee doelpunten en lijkt nu helemaal los gekomen te zijn. De andere spits, Dominique Binnendijk, was ongrijpbaar voor de verdediging van BSC. Vorige week had ze nog veel pech in de afronding, nu maakte ze er in totaal vier. De overige doelpunten kwamen op naam van Renate Bos en Valerie Overes. Het spelplezier en teamgeest zorgen nog steeds voor een prachtige seizoenstart, waarin de meiden toch wel snel progressie maken in het tactisch concept wat we voor ogen hebben. In de tweede helft weken we zaterdag wat af van dat concept om ook wat anders te proberen. Het werd iets rommeliger, maar nog steeds werd de bal overwegend goed in de ploeg gehouden en werden er voldoende kansen gecreëerd. Bovendien bleef MB1 ook gretig op zoek naar meer en werden de zevende, achtste en negende goal door de ploeg gevierd met blijdschap. In een wedstrijd waarin met 0-9 wordt gewonnen, wordt er vaak gekeken naar de aanvallers. De verdediging, het middenveld en de keepster verdienen echter ook een pluim. Zij bleven allemaal goed in de positie voetballen en gingen niet collectief op jacht naar eigen succes. Bovendien kon Chiara van Waveren, speelster van de MC1, ook haar eerste competitieminuten maken en deed zij ook met overtuiging mee en de van een blessure terug knokkende linksback Lisanne Zwaan wist het ook een uur vol te houden. Al met al was Rohda echt een maat te groot en is het nu zaak om de volgende tegenstander weer scherp te benaderen. DONK is volgende week zaterdagmiddag de tegenstander. In de beker wonnen wij in Gouda met 0-1, dus we kunnen onze mouwen weer op gaan stropen. Eerst maandag taart eten, want na vijf overwinningen was dat de afspraak.

Opstelling: Kayleigh; Monique, Vera, Marieke, Lisanne; Norine, Renate, Julia, Tarsiga; Maxime, Dominique.

Wissels: Valerie voor Lisanne, Lisanne voor Tarsiga, Chiara voor Vera, Vera voor Renate, Tarsiga voor Chiara, Renate voor Dominique.

Voetbal algemeen-0008


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie