0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Sportlust 9- Rohda 6
kar

Sportlust 9- Rohda 6

Door Beheerder | 20 september 2012 | Nieuws

Aangezien we voor afgelopen zaterdag door uiteenlopende redenen veel afmeldingen hadden en stiekem ook bang waren voor het ”najaarsmarkteffect” was de eerste competitiewedstrijd tegen het altijd lastige Sportlust uitgesteld naar woensdag. Omdat het al vroeg donker wordt zou er om 18.30 uur worden afgetrapt, 17.30 uur vertrek bij Rohda. Dit betekende dat er een aantal eerder vrij namen van werk, een ander ging direct uit werk of school door. Matthijs had zoals altijd spreekwoordelijk ”schijt” aan deze aanvangstijd en kwam wederom en kwartiertje later. Er waren ook een aantal jongens die er niet bij konden zijn. Ferdi Havenaar wilde echter weer graag mee doen. Dit bevestigde maar weer eens het gerucht dat hij eigenlijk wel heel graag vast bij Rohda 6 wil spelen. Ook Keessie was weer van de partij en klaar voor zijn eerste wedstrijd in het sterrenensemble van Rohda 6 dit seizoen.

Eenmaal aangekomen bij Sportlust werd en snel omgekleed, dit ging uiteraard weer gepaard met veel ”slap geouwehoer” in de kleedkamer. Na de warming-up was het tijd om te beginnen. Dit kan pas gebeuren toen Sportlust eindelijk een scheidsrechter had gevonden. Een speler van hun elftal was de Sjaak. De vlaggen voor de ”assistent-scheidsrechters” waren ook niet aanwezig. De netten van de ballen waren hier een prima vervanging voor.

We begonnen in de volgende opstelling: Marc; Bonnema, Witte, Koolluhhh jr, Tim; Schaapie, Jossa, Ferdomania, Matthias; Keessie en Hansie Hansie
Bank: Coen, Rino, Menno en Maarten.

Aan het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Sportlust kwam er een aantal keer goed uit met hun snelle aanvallers. Echter hebben wij Marc van Dijk niet voor niks naar het 6e gehaald. Hij verrichte, op de verjaardag van zijn broertje, een aantal stijlvolle reddingen. Rohda had ook een aantal uitbraken, vooral Keessie hield constant een aantal verdedigers bezig. Het ontbrak alleen in de afronding, er werd vaak te veel gecombineerd. De keeper van Sportlust hield er ook een paar ballen goed uit. Na 45 minuten(of iets minder) blies de gelegenheids scheidsrechter voor de rust.

Omdat het al langzaam donker begon te worden is er door 3 mensen democratisch besloten om maar 5 minuten rust te houden en niet naar de kleedkamer te gaan. In de rust zijn er een paar weizegingen doorgevoerd; zo kwam Coen erin voor Tim, Menno voor Ferdi, Maarten voor Koolluhhh jr en Rino mocht het veld betreden voor Witte. Hansie Hansie werd weer naar de verdediging gehaald en ging met Jossa centraal achterin spelen. Rino en Keessie vormde de voorhoede. Ook de scheidsrechter werd verangen in de rust.

Net als voor rust ging het aan het begin gelijk op. Rohda moest even wennen aan de wijzigingen. Ook voor Hansie Hansie was het achterin weer even wennen. Met een aantal slidings(die volgens hem niet te laat waren) kon hij het gevaar redelijk beperken. Voorin werden wij zo af en toe gevaarlijk, Rino had het vizier niet op scherp staan. Een aantal minuten later was het dan toch zo ver. Door een goede actie van Rohda kwam de bal voor het doel. De keeper van Sportlust kon de inzet van Keessie nog keren maar de rebound was een prooi voor Rino. Hij scoorde de eerste doelpunt van het seizoen. Al redelijk snel naar de 1-0 gebeurde er iets waar we al bang voor waren. Rinze tikte een aanvaller van Sportlust aan, dit was volgend ons buiten de 16 maar de gelegenheids scheidsrechter gaf toch een penalty aan Sportlust. Deze werd goed binnen geschoten. 1-1.

Na de gelijkmaker werd er nog iets feller gevoetbald. Dit pakte niet goed uit voor Maarten en Rinze. Zij moesten beide met en enkelblessure het veld verlaten. Voor Maarten is dit extra zuur aangezien hij net herstellende is van een blessure aan zijn achillespees. Respectievelijk waren Ferdi en Witte hun vervangers. Met nog officieel zo’n kwartier op de klok werd er afgesproken om nog 5 minuten door te gaan. Het begon al donker te worden en de lijnen waren slecht zichtbaar. Vrij snel na die afspraak gebeurde er iets heel moois. Ferdi Havenaar a.k.a Ferdomania kreeg de bal op zo’n 18 meter van het doel en hield uit. De bal ging vrij hard richting de kruising… En belande precies in de rechterbovenhoek. Afgemeten. Hiermee zette Ferdi niet alleen zijn handtekening onder de 1-2 maar ook onder z’n contract voor onbepaalde tijd bij Rohda 6. Bij deze. In de laatste minuten was het vooral weghalen. Dit ging ons redelijk af. Na een paar minuten extra te hebben gespeeld blaasde de scheidsrechter eindelijk af. Rohda 6 doet iets wat zelfs PSV dit seizoen niet lukte. De eerste competitiewedstrijd winnen.

Nadat de woorden ‘kampioen’ en ‘platte kar’ weer waren gevallen gingen we al snel terug naar de realiteit. Vorig jaar wonnen we de eerste twee competitiewedstrijden, en nu spelen we toch een klasse lager. Het feit is wel dat we nu al om 1/3 van ons puntenaantal van vorig seizoen zitten.

Terug in Bodegraven zijn we met een groot deel van het team nog even de dagomzet van de Mac Donalds gaan verdubbelen. Menno alleen was hier al goed voor. Hij bezorgde het keukenteam een hoop stress door een flinke bestelling te plaatsen. Hij kan het hebben, dat scheelt. Ook kwamen we Arie van de Snack nog tegen. Hopelijk kan hij binnekort weer minuten maken.

Vanavond(donderdag) word er weer gewoon getraind en gaan de blikken op scherp naar de volgende wedstrijd. Zaterdag spelen wij tegen het 2e elftal van Rijnstreek. Wij verwachten een hoop volk langs de kant om ons aan te moedigen bij deze beladen wedstrijd.

Tim van Rijn

kar


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie