Home » S.V. SIVEO 2 – ROHDA’76 2
wed verslag 3

S.V. SIVEO 2 – ROHDA’76 2

Door Beheerder | 27 oktober 2012 | Nieuws

Zaterdag 27 oktober 2012 stond S.V. SIVEO voor ons op het programma. Na de ontsnapte overwinning op KAMERIK moest ROHDA’76 2 laten zien dat we waardig zijn om boven in de competitie mee te kunnen draaien. Tijdens de voorbespreking werd daarom gehamerd op de details en werd de basisopstelling bekend gemaakt:

Van achter naar voor, van rechts naar links:

Bart, Mark, Johan, Martin, Patrick, Wouter, Niels, Jaap, Roel, Baruch, Chris.

Wissels: Edwin, Jan, Ruben, Nick

Over de warming-up waren de coaches tevreden, de indruk dat er werd gestreden, werd positief opgemerkt. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter konden we ons strijd doorzetten op het kunstgrasveld. Duels werden gewonnen en S.V. SIVEO had geen schijn van kans. Door de snelheid van Roel op de rechterflank konden wij regelmatig in de buurt komen van het 16-meter gebied. Na 4 minuten nam Jaap een corner vanaf de linkerkant, waarna de bal keurig door Mark werd binnen gekopt (0-1).

Een kleine 8 minuten later floot de scheidsrechter voor een overtreding net buiten de rechterkant van het 16-meter gebied. Tijdens het klaar leggen van de bal had Patrick goed oog contact met Chris, wat goed was voor een bal bij de tweede paal die Chris vervolgens inkopte (0-2).

Dit gaf ons positieve energie en vertrouwen om de bal rustig en goed rond te spelen, om controle te houden over de wedstrijd. Tot de 30e minuut hadden we vele goede aanvallen en speelden we voornamelijk op de helft van S.V. SIVEO. Na 30 minuten begonnen we iets te makkelijk te denken en verslapten in ons spel. De thuisploeg kwam steeds meer terug in de wedstrijd wat in de 34e minuut leidde tot een tegen doelpunt (1-2).

In rust werd er niet gewisseld. Tevens waren we ervan overtuigd dat we de draad weer op konden pakken om eind van de wedstrijd met 3 punten huiswaarts te keren. De draad weer oppakken was alleen makkelijker gezegd dan gedaan. S.V. SIVEO voerde de druk op en rook zijn kansen. Tot echte doelpogingen bleef dit echter uit. De aanvallen vanuit ons kant haalden ook het 16-meter gebied van de tegenstander niet. Tijd om actie te ondernemen voor de coaches, om zo het spelletje met andere mensen open te kunnen breken. Jaap werd in de ± 60e minuut gewisseld voor Nick wat zorgde voor frisse energie op het middenveld. Na ± 70 minuten werd Patrick vervangen voor Jan die plaats nam aan de rechterzijde van het veld. Tot slot werd in ± 77 minuut de moe gestreden Wouter voor Edwin gewisseld.

Met nieuwe positieve moed begon ROHDA’76 het laatste kwartiertje. S.V. SIVEO werd moe en we konden er af en toe goed voorbij komen. In de 80e minuut scoorde Chris na een mooie aanval de 1-3. We kwamen terug in de wedstrijd en konden regelmatig aanvallen uitvoeren via de flanken. Uiteraard kon Baruch niet uitblijven met een doelpunt. Na een prachtige actie van Roel kon Baruch de bal in het net schieten (1-4).

Al met al een mooie overwinning! Helaas winnen BE FAIR en WDS ook hun achtste wedstrijd, maar wij blijven mee strijden met de bovenste drie. Volgende week komt WDS op bezoek op ons sportpark aan de Broekveldselaan. Kom allen kijken!