0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Uitleg rangorde afkeuringen
Bal

Uitleg rangorde afkeuringen

Door Beheerder | 11 oktober 2012 | Nieuws

 

Bij een gedeeltelijke afgelasting van terreinen hebben de elftallen die zijn ingedeeld in een poule die na afloop van de reguliere competitie nog een extra reeks wedstrijden moeten afwerken, voorrang op de overige elftallen. Wedstrijden uit categorie A moeten voorrang krijgen boven wedstrijden uit categorie B, waarbij in principe het standaardteam altijd dient te spelen. Voor wat de volgorde bij de overige elftallen betreft, kan in overleg tussen de bij de keuring aanwezige verenigingsvertegenwoordigers en de consul een beslissing worden genomen. Voor competitiewedstrijden in de topklasse wordt de beslissing genomen door de door de KNVB aangestelde velddeskundige. Het aantal achterstallige wedstrijden van de betrokken thuisspelende elftallen, alsmede het te verwachten aantal bezoekers, zijn factoren die in dit overleg worden betrokken. Het is niet toegestaan op de wedstrijddag een wijziging in een vastgesteld aanvangsuur door te voeren.

 

Indien de vereniging beschikt over een goedgekeurd en gecertificeerd kunstgrasveld moeten wedstrijden ook op dit veld worden gespeeld, mits wordt voldaan aan de bepalingen zoals vermeld in hoofdstuk 1.16 en 1.19 van het Bewaarnummer en met inachtneming van het bepaalde in 1.4.6. (uitwijken naar kunstgras) in het bewaarnummer.

 

 

Alle bekerwedstrijden vallen voor wat betreft de afgelastingen onder categorie A.

 

Uitvoering bepaling rangorde (in aanvulling op regeling bewaarnummer)

 

Indien er sprake is van een gedeeltelijke afgelasting van terreinen is het aan de vereniging aan de hand van de vastgestelde rangorde te bepalen welke wedstrijden doorgang vinden en welke afgelast moeten worden. Hierbij moet de volgende volgorde worden aangehouden:

 

1. Categorie A standaardelftallen schema 14   (Rohda 1)

2. Categorie A reserve-elftallen schema 14         

3. Categorie A standaardelftallen schema 12

4. Categorie A reserve-elftallen schema 12      (Rohda 2)

5. Categorie A vrouwen, A- en B-junioren jongens (Rohda VR1)

6. Bekerwedstrijden (ongeacht welke groepering)   (alle teams)

7. Categorie A C-junioren en D-pupillen jongens

8. Categorie B competitie (alle overige elftallen) (alle teams behalve

                                                     1e, 2e en VR1)

 

Indien binnen een bepaalde groep meerdere elftallen een thuiswedstrijd spelen, moet altijd voorrang worden gegeven aan de elftallen die op dat moment nog de meeste competitiewedstrijden moeten spelen.

 

 

Toelichting op de deze volgorde

 

 

Hoewel bekerwedstrijden voor wat betreft afgelastingen tot categorie A behoren betekent dit niet dat deze bekerwedstrijden altijd voor gaan op competitiewedstrijden in categorie A.

 

Bij het vaststellen van de rangorde is rekening gehouden met het feit dat in eerste instantie altijd de competities,waarin na de reguliere competitie ook nog een nacompetitie moet worden gespeeld, voorrang krijgen boven de andere wedstrijden.

 

Bekerwedstrijden (ongeacht het niveau) hebben weer wel voorrang op de groepen genoemd onder 7 (categorie A C-junioren en D-pupillen) en categorie B competitie.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

 

Bal


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie