Home » Zegereeks MB1 doorbroken na een harde les
Voetbal algemeen-0008

Zegereeks MB1 doorbroken na een harde les

Door Beheerder | 29 oktober 2012 | Nieuws

Na zeven overwinningen op rij heeft Rohda’76 MB1 in Roelofarendsveen een forse nederlaag geleden tegen één van de titelkandidaten DOSR. De teller bleef in een eenzijdige wedstrijd uiteindelijk steken op 7-0. De MB1 was flink onder de indruk van de tegenstanders, al voordat we het veld op gingen. We stonden voor het eerst in deze competitie tegen een team, wat louter bestond uit B-speelsters, terwijl er bij Rohda slechts drie B-speelsters lopen. Bovendien speelde dit elftal al langere tijd samen. De opdracht was in de bespreking om niet onder de indruk te raken van de grootte van de tegenstanders, maar juist de duels aan te gaan en van ons af te bijten. De eerste de beste aanval van DOSR was echter meteen raak, zodat onze meiden direct een mentale klap te verwerken kregen. We kwamen niet uit de verdrukking en onze eigen spitsen stonden op een eiland. Gewerkt werd er wel, maar we waren vaak te laat en konden het hogere niveau van onze tegenstander simpelweg niet aan. DOSR scoorde nog tweemaal voor de rust. De MB1 was aangeslagen, maar het team bleef ook na de rust strijden. De eerste tien minuten na de rust kwamen we zelfs onder de druk vandaan en kregen we een dot van een kans. DOSR draaide de duimschroeven echter weer aan en bleek het ook een dag dat bij ons niets meer wilde lukken. Uiteindelijk bleef het bij 7-0 en werd duidelijk dat we als jongste team in onze competitie een goede les hebben geleerd. Volgende week treffen we de andere titelkandidaat VEP en zullen we zien of we wat van deze les mee kunnen nemen. Toch blijft de MB1 een prachtige groep, die zelfs bij grote achterstand blijft knokken en het ook na de wedstrijd positief oppakte.