0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Besturen vooruitgedacht
IMAG0642 1024x768

Besturen vooruitgedacht

Door Beheerder | 19 november 2012 | Nieuws

Net als vorig jaar organiseerde de KNVB en UNIT4 een bestuurderscongres voor alle voetbalverenigingen uit ons kleine kikkerlandje. Het thema: Besturen vooruitgedacht. Maar liefst 1.000 bestuursleden grepen de gelegenheid aan om zich te laten inspireren door de diverse sprekers. Wilfred Genee praatte de middag aan elkaar en gaf achtereenvolgens het woord aan Rijn Vogelaar, Bob van Oosterhout, Gijsbregt Brouwer en last but not least Joop Alberda.

 

‘Nothing great was ever achieved without enthusiasm’, dat was de boodschap van Rijn. Hij lichtte de flow van enthousiasme toe. Veel vrijwilligers zijn tevens Superpromoter van de club. Als vereniging moeten we hen koesteren. Hun positieve verhalen dragen bij aan het enthousiasme binnen de club.

 

Bob van Oosterhout, sportmarketeer, benadrukte dat het belangrijk is om onderscheidend te zijn. Wat kunnen wij als vereniging betekenen voor onze leden, vrijwilligers, maar bijvoorbeeld ook sponsoren? Een vraag die mij als bestuurslid erg triggert en die ik ook zeker meeneem in de eerstvolgende bestuursvergadering.

 

Aansluitend op deze verhalen, die veel samenhang vertoonde gaf Gijsbregt Brouwer een toelichting op nieuwe media. Verbinden is betrekken. Daar probeert Rohda’76 ook aan te werken, via onder andere Social Media. Wij zijn al actief op Twitter en Facebook. Met respectievelijk 248 volgers en 124 ‘likes’ zijn wij zeer tevreden, maar het kan altijd beter J. Naast het vertellen van verhalen op deze media, is interactie de volgende stap.

 

Oud volleybalcoach Joop Alberda (winnaar Olympisch goud in 1996) ging dieper in op het thema ‘Besturen vooruitgedacht’. Volgens zijn visie heeft een modern bestuur lange termijn visie, leden focus, een management dichtbij de werkvloer en gemeenschappelijke waarden. Nu is het onrealistisch om te zeggen dat Rohda’76 aan al deze componenten voldoet, maar we kunnen wel stappen zetten in de goede weg ‘het doel achter het doel’, zoals Joop Alberda het verwoordde.

 

De club van de toekomst heeft een bestuur van de toekomst! Ik ben er trots op om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Denk jij met mij mee?

 

Met sportieve groet,

 

 

Benjamin Rutjens (Twitter: @BenjaminRutjens)

Bestuur Rohda’76

IMAG0642 1024x768


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie