0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Helemaal Top middagje Zwammerdam!
wedstrijdverslag 3

Helemaal Top middagje Zwammerdam!

Door Beheerder | 11 november 2012 | Nieuws

Zaterdag mocht Rohda 1 zich opmaken voor de wedstrijd tegen VV Zwammerdam. Voor ons was de derby een belangrijk om aan te blijven haken voor de bovenste plaatsen op de ranglijst. VV Zwammerdam dat verdienstelijk op de 6e plek staat zal er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

In de 1e helft bleek al snel dat Rohda76 het initiatief nam in de wedstrijd. VV Zwammerdam stoorde de opbouw van Rohda76 pas rond de middenlijn, en probeerde zo compact mogelijk te voetballen. In de eerste 10 minuten was het Zwammerdam dat vooral de lange bal hanteerde, de betere ploeg. Zwammerdam kreeg een paar kleine kansen maar Jeroen Kok stond goed op te letten en hield zijn doel schoon. Rohda76 probeerde met goed combinatiespel kansen te creëren en dat lukte goed. Binnen een kwartier was het op het middenveld Dick van Dam die met een goede steekbal Wim van der Neut vrijspeelde. Wim stond oog in oog met de keeper van Zwammerdam maar had het vizier niet op scherp staan. Halverwege de 1ste helft was het Rohda dat steeds meer voor het doel van Zwammerdam speelde. Dit leverde goede kansen op voor onder andere Dick van Dam die met een bekeken schot vanaf de 16 meter lijn de paal raakte. Nog geen minuut later was het Jaap Veldhuizen die doorbrak aan de rechter kant van het veld en Joost Kwakernaak vrij zag staat. Joost schoot goed maar raakte hierbij de lat. Enkele minuten voor het rustsignaal was het Arnoud troost die de diepte in werd gestuurd, zichzelf vrijspeelde, en ongelukkig op de paal schoot. Rohda was sterker in de eerste helft maar jammer genoeg resulteerde dit nog niet in doelpunten.

Na de thee begon Rohda76 direct weer sterk aan de wedstrijd. We wisten dat als we het niveau van de eerste helft zouden evenaren dat de doelpunten vanzelf een keer zouden vallen. Dit gebeurde halverwege de 2e helft. Een goede pass van de sterk spelende Joost Kwakernaak kwam bij Dick van dam terecht. Dick van Dam dribbelde zich goed vrij en schoot van afstand op het doel van Zwammerdam. De keeper wist deze inzet goed te pareren maar Joost die tijdens het schot meegelopen was kon de bal eenvoudig in het net schuiven, 0-1. Enkele minuten later was het weer raak. Weer was het Dick van Dam die zich rondt het 16 meter gebied van Zwammerdam zich knap vrijspeelde en met een goed schot de 0-2 op het scorebord zette.

Zwammerdam probeerde met enkele aanvallende wissels nog wat terug te doen. Op enkele lange ballen en corners na werd ‘damme’ niet gevaarlijk voor het doel van Jeroen KoK.

Enkele minuten voor tijd was het Rohda76 dat nog een vrije trap kreeg rond het 16 meter gebied van Zwammerdam. Pascal Hellingerwerf eiste de bal op en klaarde het klusje met prachtig schot in het dak van het doel, 0-3.

Rohda won deze middag met 0-3, een degelijke overwinning die ook hoger uit had kunnen vallen.

Volgende week spelen wij uit bij Oestgeest. Wij hopen jullie daar allen weer te mogen zien. Tot volgende week!

 JW van der Marel

wedstrijdverslag 3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie