0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MB1 pakt draad weer op na zeperd
Voetbal algemeen-0008

MB1 pakt draad weer op na zeperd

Door Beheerder | 4 november 2012 | Nieuws

De MB1 van Rohda’76 incasseerde vorige week (29 okt.) de eerste nederlaag van het seizoen. Het werd een flinke oorwassing bij DOSR (7-0). Afgelopen zaterdag zouden we zien of de opgelopen deukjes al enigszins gerepareerd en opgepoetst waren. De meiden namen sportieve revanche en wonnen met 2-3 bij Vep, dat eerder dit seizoen de ongeslagen koploper DOSR als enige op een gelijkspel wist te houden. Het eindresultaat in Woerden was dan ook een prachtige overwinning op zichzelf. We zouden direct vanaf het begin er vol in gaan en geen ontzag meer tonen voor de tegenstander. Rohda pakte dan ook het initiatief, won merendeels de tweede bal en kreeg ook enkele goede mogelijkheden. Nadat Renate met een goede steekbal Valerie voor de keeper zette, miste zij de beste kans tot nu toe. Hetzelfde recept leverde echter niet veel later wel de openingstreffer op. Weer stond Renate aan de basis, maar schoot Valerie de bal nu wel achter de Woerdense sluitpost: 0-1. Rohda bleef dreigend, maar Vep ontworstelde zich enigszins. De verdediging (Monique, Vera, Marieke en Chiara) hield de spitsen van Vep van het scoren af. Het mooiste moment in de wedstrijd kwam van Rohda. Na een fantastische aanval over enkele schijven kwam Julia uiteindelijk op rechts door, zij gaf de bal hard en strak over de grond voor en Dominique kwam inlopen en deed de rest: 0-2. In de rust was de stemming al positief, maar de verwachting was dat Vep nog terug zou knokken. Dus openden we het tweede bedrijf weer agressief. Weer was een aanval over reachts de inleiding voor een treffer. Nu kwam Renate uiteindelijk met de assist en nu kwam Dominique sterk naar de eerste paal en schoot de bal prima tegen de touwen. De winst leek binnen, maar niets bleek minder waar. Vep ging alles of niets spelen en mede door enkele wisselingen binnen ons team door blessures, was er organisatorische onrust. Bovendien kregen we niet veel meer mee, werden veel van onze counters, meerdere keren twijfelachtig, afgevlagd. We kregen ook nog een makkelijk gegeven strafschop tegen, waardoor Vep bloed rook: 1-3. Rohda kwam niet meer onder de druk uit, maar hield als team de boel vrij goed dicht. Een verdiend doelpunt dik in de blessuretijd was gelukkig niet meer dan goed voor de statistieken: 2-3. Op basis van de hele wedstrijd een dikverdiende overwinning. Volgende week komt ARC op bezoek.

Voetbal algemeen-0008


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie