0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 2 – WDS 2
wed verslag5

Rohda 2 – WDS 2

Door Beheerder | 5 november 2012 | Nieuws

Zaterdag 3 november stond de topper tegen “Waarder Driebruggen Samen” op het programma. Het verschil tussen beide teams bedroeg voor het eerste fluitsignaal slechts 3 punten, dus het belang van de wedstrijd was iedereen duidelijk. Er moest gewonnen worden om de aansluiting bij de top te behouden. Ons was bekend dat WDS de afgelopen 2 wedstrijden van een (forse) achterstand was teruggekomen, dus we waren gewaarschuwd!

 

Het lukte ons aardig de bal in het begin van de wedstrijd rond te spelen en op die manier de aanval te zoeken. WDS verdedigde echter goed en ging scherp(er) de duels in. De behendige spits en snelle buitenspeler zorgde voor een aantal gevaarlijke momenten voor ons doel, maar tot een doelpunt kwam het niet… Het eerste doelpunt kwam op naam te staan van Chris die een voorzet van rechts knap inkopte. We waren echter nauwelijks bijgekomen van dit moment toen de bal er aan de andere kant al weer in lag. Na een scherpe counter werd de spits van WDS in het strafschopgebied neergelegd, wat resulteerde in een penalty. De penalty werd, na in eerste instantie knap te zijn gekeerd door Bart, alsnog in het doel gewerkt. Met een 1-1 ruststand gingen we de kleedkamers in.

 

De 2e helft toonde een aanvallender Rohda, echter WDS bleef in de counter levensgevaarlijk. Toch resulteerde dit na zo’n 65 minuten spelen in de 2-1. Niels schoot vanaf ca. 20 meter de bal uit een vrije trap onberispelijk in de kruising. We realiseerde ons echter dat we er nog lang niet waren. Het “Driebrugse kwartiertje” leverde WDS in de afgelopen wedstrijden steeds de overwinning op. Was het de angst, of het niet meer durven voetballen? We verdedigden steeds verder achteruit en het lukte niet meer om fatsoenlijk de bal rond te spelen. Waar we op voorhand zó voor gewaarschuwd waren, gebeurde toch… In de 70e minuut speelde de aanval van WDS ons zoek en kon zo de 2-2 worden binnengetikt. We voelden de (figuurlijke) bui al hangen. In de 80e minuut kwam WDS dan ook op voorsprong door niet scherp verdedigen. We probeerden dit in de laatste 10 minuten nog recht te zetten, maar dit resulteerde in de laatste minuten slechts in de 2-4, waardoor WDS weer bewees in het laatste kwartier toe te slaan…

 

Het gat wordt hiermee 6 punten. De komende wedstrijd tegen Zevenhoven wordt van groot belang voor de 3e plaats, wat na de winst van afgelopen zaterdag met ons op gelijke hoogte is gekomen. Het is aan ons om nu te laten zien dat we deze plek verdienen!

 

Martin Lok

wed verslag5


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie