0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 6 – Sportlust ’46 10
wed verslag4

Rohda 6 – Sportlust ’46 10

Door Beheerder | 27 november 2012 | Nieuws

Zaterdag 24 november traden de mannen van Rohda 6 aan tegen Sportlust10, de directe concurrent op de lijst. Het weer was goed, de mannen vol spirit en gebrand om punten binnen te slepen voor hun team! Helaas was Marc van Dijk nog niet voldoende hersteld om rentree te maken als keeper dus kwam DE 2e man van Rohda het veld op die de eer heeft om de naam van het 6e hoog te houden: Ronsie!

Het begin verliep stroever dan verwacht, door diverse communicatie problemen en een snelle vleugelspeler aan de Woerdense kant kwam Sportlust al snel op een 0 – 1 voorsprong. De aanval liep vat rond de 16m. door een sterk verdedigend Sportlust. Na een lange pass over de linkerzijde van Sportlust werd het 0 – 2 voor de gasten uit Woerden. Er werd een wissel ingezet die enige onduidelijkheid gaf, maar wat positief uitpakt! Rinze, linksmidden, werd gewisseld voor Bonnema die als linksback doorschoof naar linksmidden en een extra verdediger (Thomas) werd ingezet waardoor Rohda met 5 verdedigers (inclusief de verdedigende middenvelder eigenlijk 6 verdedigers) speelde en Sportlust geen vuist meer kon maken.

De rust werd ingegaan met de opgelopen achterstand van 0 – 2.
In de kleedkamer werd overlegd over de opstelling voor de tweede helft, de nodige aanpassingen met geblesseerde spelers en op welke manier de mannen als een gebalde vuist naar buiten konden komen.
Vanaf de aftrap werd er met nieuw vuur gespeeld, de heren vonden elkaar met goede combinaties, maar alle lange ballen gingen over de rechterkant. Hier speelde Sportlust op in door de voorstopper meer over de rechter zone te laten dekken, waardoor er geen doeltreffend einde kwam aan de goed op gezette aanvallen. Zodra links de bal werd veroverd werd keer op keer de rechter kant gezocht in plaats van de linker spits te bedienen en van de andere kant voor gevaar kon zorgen. Door blessure leed van Maarten Nagtegaal werd Rinze van links naar aanvallende middenvelder geplaatst, Menno van spits naar links half en kwam Kees (die in de rust gewisseld was) weer terug in de spits. Het team begon beter te draaien en binnen 5 minuten werd het eerste antwoord gegeven door een knappe actie van kees over links die Hans bediende en deze gaf zonder zelf baad af aan Rinze die hem er in kon leggen. Kort daarop kwam er een verovering van Joost v. Rijn die op het middenveld de bal veroverde en van een meter of 20 met een geweldig geplaatst schot de 2 – 2 aantekende. Het vuur was ontbrand en er werd bloed geroken. 10 minuten voor tijd was het bloed daar, Kees die gevaarlijk als altijd, de bal oppakte ronde de 16 en de scoorde voor de 3 – 2. Zouden de tweede 3 punten worden gepakt dit seizoen.
Alles op alles werd gezet, maar het ongeluk trof de mannen in de 86e minuut. Een corner van Sportlust werd, ondanks geweldig verdedigend werk van alle spelers, verwerkt door een speler van Sportlust tot een doelpunt. 3 -3 was de eindstand van deze wedstrijd.

Ondanks dat er een punt werd gepakt, was er toch het gevoel dat er meer heeft ingezeten!
Het vuur verspreidde zich snel door het energieke voetbalspel van de heren van Rohda 6 waardoor de toeschouwers aantallen groeide gedurende de wedstrijd. Complimenten van een tegenstander die stond toe te kijken en “Jammer van die corner…” waren opbeurende woorden waar wij helaas niet de 3 punten mee binnen haalden. Aanstaande zaterdag wordt er wederom thuis gespeeld tegen Moerkapelle, dit is de inhaal wedstrijd van eind oktober, en de heren moeten deze punten pakken om niet in onderin het rechterrijtje te eindigen voor de winterstop.
De aftrap is om 14:00 en laten we het zo zeggen, alle aanmoedigingen zijn van harte welkom!
Tot zaterdag, tot Rohda 6!
Menno

wed verslag4


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie