Home » Rohda’76 MB1 met uiterste krachtinspanning langs ARC
Voetbal algemeen-0008

Rohda’76 MB1 met uiterste krachtinspanning langs ARC

Door Beheerder | 11 november 2012 | Nieuws

De zesde competitiewedstrijd van de MB1, dat dit seizoen pas één keer verloor en de rest won, was tegen hekkensluiter ARC. De ploeg uit Alphen had nog geen punt gehaald, terwijl Rohda er al vijftien had. Op papier dus een makkelijke opgave, maar in de wedstrijdbespreking waarschuwde de technische staf juist voor een moeilijke middag. Bovendien was aanvoerder Renate afwezig, zal Tarsiga niet meer in actie komen en konden Norine, Lisanne en Zina slechts een halve wedstrijd spelen. Dus hadden we Seloua, Maria en Kim uit de MD5 bereid gevonden om met ons mee te doen.
We speelden tegen een veel ouder team, dat bovendien voor het eerst dit seizoen kon beschikken over een doelvrouw. Deze keepster was een nagenoeg niet te nemen horde. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Dat was van een bijzonder matig niveau. Rohda speelde slap en ongeïnspireerd en had moeite om de spreekwoordelijke poppetjes goed neer te zetten. ARC was zeker niet minderwaardig, maar wel kwamen we op basis van kansen verdiend op 1-0. Uit een corner van Julia gaf Chiara het beslissende zetje en maakte zij in haar derde officiële wedstrijd als MB-speelster haar eerste doelpunt. Nog geen twee minuten later was het al weer gelijk. Vera moest aan de noodrem trekken en uit de resterende vrije trap schoot een speelster van ARC de bal hoog en onhoudbaar tegen de touwen.

In de rust volgde een pittige donderpreek van de technische staf en werd er vooral benadrukt dat we veel feller moesten zijn en dat we de bal moesten rond gaan spelen. De tweede helft zat er veel meer agressiviteit in de ploeg, maar we kwamen niet tot scoren in de openingsfase. Bij een corner van de tegenstander frommelde ARC de bal richting doel, waar Vera de bal uit een reflex met haar handen beroerde. Er volgde een terechte strafschop. Onze keepster Kayleigh wist de bal echter met een katachtige reflex uit de hoek te tikken en het hele team stroomde uit blijdschap op haar af. Nu was MB1 helemaal wakker geschud, kwam er een bepaalde sfeer in de ploeg en rook het bloed. Het oude vertrouwde spel kwam langzaam weer terug en we kregen meerdere kansen. Maxime was al enkele keren gevaarlijk en na een scrimmage was het uiteindelijk Julia die de 2-1 produceerde en weer werd ook dit moment collectief gevierd. Maxime scoorde 3-1, maar de goed leidende scheidsrechter keurde dit doelpunt af. De keepster van ARC die haar ploeg meerdere malen redde, viel toen geblesseerd uit en bleek achteraf haar sleutelbeen gebroken te hebben. Veel sterkte gewenst. De ingevallen Maria, Dominique en Maxime kregen nog kansen, maar de beslissing bleef uit. Met veel vreugde werd het laatste fluitsignaal dan ook in ontvangst genomen.
Zo bleek dat onderschatting dodelijk kan zijn, maar de sterkte van de groep met elkaar gaf uiteindelijk de doorslag. MB1 is simpelweg echt een homogeen team, waar veel mogelijkheden, spelplezier en kwaliteit in zit. Kijken of dat volgende week doorgezet wordt in de uitwedstrijd bij het lastige Quick Boys. Voorlopig staat MB1 op de tweede plaats in de competitie, wat toch knap genoemd mag worden.