0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda´76 3 – Siveo´60 3
wed verslag 3

Rohda´76 3 – Siveo´60 3

Door Beheerder | 25 november 2012 | Nieuws

Coach Jan-Pieter van der Laarse en zijn jonge goden traden op zaterdag 24 november aan tegen de gewiekste 11 van Siveo. De opstelling was gemaakt, de tactiek besproken en het was duidelijk: Winst was een vereiste. Daarvan bewust zijnde begon Rohda sterk aan de wedstrijd, Siveo was nergens te vinden en het tikkie-takkie voetbal van de blauwen ging voorspoedig. De eerste paar kansen werden niet benut maar na 15 minuten was het raak, de heer Jaap van Dam (op 23 nov. nog te vinden in de hoeck voor een wild en uitbundig vrijgezellenfeest) wist het net vanaf randje 16 te laten gloeien. 1-0, maar de honger was niet verzadigd, er werd niet stilgezeten en 5 minuten later was het diezelfde Van Dam die op mooi aangeven van Coen van Meijeren een volley in de linker boven hoeck plaatste. 2-0, Rohda bleef sterk spelen, kansen werden gecreeerd en verspeeld. Maar toen er hands werd gemaakt in de 16m van de tegenstander was er geen twijfel over mogelijk. Strafschop. Deze werd genomen door Ruben Oskam door fans ook wel fluffy genoemd. Door de keeper op het verkeerde been te zetten en de bal in de linker bovenhoek te plaatsen werd de 3-0 werkelijkheid.

Toen brak een nieuwe periode aan in de wedstrijd want waar de eerste 30 minuten feiloos werd samengespeeld en rohda als een team het leven van Siveo zuur maakte, daar verloor het de controle over de wedstrijd in enkele minuten door ongecontroleerd onrustig voetbal en een gemakzuchtige houding. Siveo wist terug te komen door een counter waarbij de zegveldse spits de verdediging te vlug af was (3-1) en daarop volgend een penalty naar aanleiding van een discutabele handsbal aan de blauwe zeide (3-2). Wakker geschrokken van dit alles nam Rohda in de rust de tijd om dit alles te overdenken, stevige woorden werden gesproken onder het genot van een bekertje thee. Terwijl Jan-Pieter de laatste ogen scherp stelde liepen de wissels warm om fris in te vallen voor een spannende tweede helft.

De tweede helft die snel op gang kwam door een snoeiharde uithaal vanaf 20 meter in de kruising van Ard van Dam die daarmee de 4-2 beslechtte. Maar om het aantal doelpunten nog maar eens te verhogen kwamen de gelen op 4-3 door een vlugge actie door de defensie. Nu was het genoeg dacht de thuisploeg, een aantal kansen werden nog gemist maar toen was het wonder boven wonder weer Ard van dam die de 5-3 inschoot, en weer van een geruime afstand. Zo werd de wedstrijd besloten en kon het derde elftal van Rohda in de kantine tot rust komen onder het genot van een welverdiend drankje.

Terugkijken op deze wedstrijd kunnen we stellen dat er weer lessen geleerd zijn: De tegenstander is pas verslagen als het eindsignaal klinkt, Jaap en Ard van Dam voldoen met 4 doelpunten aan de uitspraak ‘´S Avonds een vent `s ochtends een vent’, Ruben Oskam behoud zijn doelpuntenratio van 1 op 1 met behulp van een strafschop en Rohda 3 staat na een enerverende pot weer op nummer 1 in de 3e klasse reserve.

Ferdi Havenaar

Opstelling: 3-4-3

Voorhoede: Ferdi Havenaar – Fluffy Oskam – Tom Kleuver

Middenveld: Coen Van Meieren – Jaap van Dam – Boyanos Lazic – Bossie Bos

Verdediging: Johan Verdoold – Rik Ouwendijk – Bram Koole

Doelman: Renaldo van Poelgeest

Wisselspelers: Jos Koole, Koen Laurens, Senad Cerimovic, Ard van Dam

 

wed verslag 3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie