0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Tiende seizoensoverwinning van de MB1 een feit
Voetbal algemeen-0008

Tiende seizoensoverwinning van de MB1 een feit

Door Beheerder | 26 november 2012 | Nieuws

Dankzij een 1-3 overwinning bij Alkmania heeft de MB1 haar positie in de top van de tweede klasse kunnen handhaven. Het was bovendien de tiende overwinning al dit seizoen. Na drie bekerzeges volgden zeven overwinningen en één nederlaag tegen koploper DOSR. De winst in Oude-Wetering van afgelopen zaterdag was over het geheel genomen wel verdiend, maar de laatste weken gaat het niet altijd even vlekkeloos. Misschien dat de afwezigheid van Norine en Lisanne ook wel van invloed was. We vertrokken met slechts elf speelsters dit keer, maar gelukkig voegde DM5-speelster Saloua zich ook bij de groep. De eensgezindheid van de twaalf was echter weer een belangrijk aandeel in de overwinning. In de eerste helft domineerde Rohda en kreeg het al enkele kansen die er in hadden gekund. Het dichtstbij was Valerie die een prima aanval bijna met een prachtige treffer bezegelde. Haar harde schot van afstand spatte uiteen op de paal. Renate opende wel de score met een schot van afstand. Zelf kwamen we niet heel veel in de problemen, maar we mochten niet mopperen dat Alkmania van dichtbij de bal op de paal schoot. Renate verdubbelde de score uiteindelijk voor het rustsignaal met wederom een schot van buiten de zestien: 0-2. In de rust kreeg de ploeg de opdracht mee om te blijven voetballen en er niet te makkelijk over te denken. De laatste weken is er echter telkens wel een mindere fase tijdens de wedstrijd. Nu liep MB1 weer teveel achteruit en kwam mede daardoor moeilijk meer van eigen helft af. Er was nagenoeg geen aansluiting meer en Alkmania zette – zonder heel veel overtuiging – ons klem. Via de counter hadden we genoeg opties om de wedstrijd definitief te beslissen, maar telkens waren we te slordig in de eindpass en afronding. Wederom Renate besliste dan toch het duel met een rake en onhoudbare vrije trap (0-3). Dat we een tegendoelpunt kregen te verwerken, was dit keer gelukkig alleen maar genoeg voor de statistieken: 1-3. Rohda MB1 blijft bovenin meedraaien met het ongenaakbare DOSR op kop en daarachter strijden enkele andere goede teams om de tweede plaats. Nu volgen er twee pittige thuiswedstrijden voor onze MB1. Volgende week komt SVS op bezoek, de huidige nummer twee. De week erop komt een andere concurrent voor de tweede plaats, NSV, naar Bodegraven. Hoe dan ook, de MB1 doet het nu al meer dan uitstekend dit seizoen.

Voetbal algemeen-0008


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie