0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Verslag VR2 van de Zwammerdam site
Voetbalschoen met hak

Verslag VR2 van de Zwammerdam site

Door Beheerder | 4 november 2012 | Nieuws

De vrouwen van VVZwammerdam en SV Aarlanderveen (Z.A.C.) ontvingen Rohda ’76 VR2 op zaterdag 3 november. Rohda ’76 staat weliswaar onderaan, maar dat zegt weinig. Rohda was voor eerst dit seizoen compleet en de coach van Rohda VR1, de 3e klasser die vrij was, begeleidde de enthousiaste dames. Het weer viel mee; het bleef droog. Op het veld, net als vorige week, weer een verbitterd gevecht om de punten waarbij de dames van Z.A.C. onverwacht aan het langste eind trokken.

De thuisploeg had de hele wedstrijd een licht veldoverwicht, maar kon dit niet uitdrukken in een doelpunt. Nog sterker je moet dan altijd opassen niet tegen een counter aan te lopen. Het was vooral de uitstekende Rohda-keepster die haar doel knap schoon hield. Maar ook de vele wissels aan Rohda-zijde hielden de dames in de achterhoede aardig bezig: wie moet ik nu weer dekken? Ontevreden werd de 1e helft afgesloten, wat de Combinatie ook bedacht, er werd niet gescoord.

In de 2e helft probeerde Z.A.C. de bakens nadrukkelijk te verzetten door achterin 1 op 1 te gaan spelen en daardoor een overwicht op het middenveld te creeren. Altijd link als je 0-0 staat, maar Z.A.C. gokte op het scorend vermogen wat de spitsen zelden in de steek laat. Een kwartier voor tijd ging het vreselijk mis: de onverzettelijk voorstopster Karlijn van Dorp botste keihard tegen de eigen keepster waardoor de spits van Rohda ’76 maar zo door kom lopen en 0-1 kon scoren. De keepster moest worden vervangen door een veldspeelster. De ook aanwezige trainer Richard Niesing vertelde later dat hij zich al had neergelegd bij een nederlaag. . Maar vijf minuten voor tijd bleek de onpasseerbare keepster van Rohda, die toch al zeker vijf zekere doelpunten had weten te voorkomen, ook maar een mens. Een voorzet van Lisa Zuidam op rechts werd door iedereen gemist, maar invalster Britt van der Heijden tikte de bal in zoals vorige week Jean Paul Boëtius bij zijn debuut voor Feyenoord tegen Ajax. Iedereen kon met die 1-1 goed leven. Zo niet onze onverzettelijke dames, weer trokken ze ten strijde en vlak voor tijd maakte een verdedigster van Rohda hands en stelde Karlijn van Dorp zich zelfbewust op achter de bal. Iedereen, ook de inmiddels talrijke toeschouwers, hield de adem in: … Karlijn legde met precisie aan, haalde de trekker over en joeg de Derbystar, zelfs voor deze uitstekende keepster onhoudbaar, snoeihard hoog in de touwen. Wat een ontlading, … toch 2-1 in plaats van een 0-1 verlies. Verdient, maar totaal onverwacht. Emotie en sport, je kunt er een boek overschrijven.

Voetbalschoen met hak


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie