Home » Rohda 6 – Moerkapelle 5
wed verslag5

Rohda 6 – Moerkapelle 5

Door Beheerder | 3 december 2012 | Nieuws

Het was bewolkt, fris en guur… Maar de mannen van Rohda 6 stonden met vuur in de schoenen klaar om het succes van vorige week voort te zetten en nu niet één maar drie punten bij te schrijven. Daarnaast was er een keeper die ondersteuning zou bieden bij de heren. Ronsie, die de afgelopen weken het doel had mogen verdedigen ,werd hiervoor hartelijk bedankt en Renaldo werd op proef gesteld als vervanger van Rons. De klassieke 4 – 4 – 2 opstelling werd geplaatst maar nu met het oog op de aanval en niet met een schuin oog op de verdediging. Als rechtsback was een nieuw gezicht, Menno, die niet eerder op deze positie gespeeld had.

Door de goede coaching van Marcel (Whiteman) en Joost (Jossa) stond de verdediging als een huis en konden de gasten niet echt in hun aanvalsspel komen. Door de goede verdediging voelden de heren dat er meer in zat dan vorige week en dat bleek toen er bij rust met een 2 – 0 voorsprong aan de thee werd gezeten. Een eigen doelpunt van een verdediger van Moerkapelle en een penalty gemaakt door Joost. De laatste is nu topscorer van Rohda6. Het bewegende spel op het middenveld (Rino en Ferdi) zorgde ervoor dat de aanval niet met 2 spitsen maar 4 spitsen liep en de opkomende middenvelders zorgde voor extra druk vanaf de zijkanten. Moerkapelle wist zich geen raad met deze stijl van spelen en het 6e hoopte deze stijl voort te kunnen zetten in de 2e helft.

Door de grote selectie die het 6e kent werden de nodige wissels ingezet (4 in totaal), maar ook aan de zijde van Moerkapelle werd stevig gewisseld met posities en gezichten. Om deze reden waren zowel Rohda als Moerkapelle tegen een ander team aan het spelen. Dit zorgde voor onrust binnen de thuisspelende ploeg waardoor er uit onverwachte hoek de 2 – 1 werd gemaakt. Menno die in de eerste helft rechtsbak stond, stond nu in de spits met Hansie. Aangezien beide spitsen een zelfde speelstijl kennen werkte dit niet zo goed als het afwisselende spitsen duo uit de eerste helft. Om deze reden gaf Menno zijn positie op en kwam Kees terug het veld in. Ferdi werd terug gebracht voor Rinze, waardoor de verdediging van Moerkapelle weer tegen het bewegelijke spel van de eerste helft aankeek en zicht geen raad wist met deze ruimte die ontstond. Door een mooie actie van Kees buiten de 16 en een verwoestend schot kwamen de mannen van Rohda op een 3 – 1 voorsprong en na een vieze overtreding op de rand van de 16 mocht Rino uithalen voor de 4 – 1! De overwinning was daar en de vreugde was groots!

Ondanks het slechte weer en de stromende regen kwamen de trouwe Rohda6 supporters HUN team aanmoedigen en deelden mee in de vreugde van deze knap behaalde 4 – 1 overwinning. Volgende week wordt er gespeeld tegen CVC in Reeuwijk en hier wordt nu al naar uit gekeken. CVC staat 4 punten voor op het 6e en met een overwinning wordt dit gat toch wel erg klein.

Wij houden u allen op de hoogte van de wedstrijden van Rohda6 en mocht je meer informatie willen hebben over de heren van Rohda6?

Kijk dan gerust op http://rohda766.ditismijnteam.nl en laat een boodschap achter op het prikbord. Tot zaterdag, tot Rohda6!