Home » Rohda MB1 schudt concurrent af met overtuigende zege
Voetbal algemeen-0008

Rohda MB1 schudt concurrent af met overtuigende zege

Door Beheerder | 1 december 2012 | Nieuws

In de strijd om de bovenste plaatsen heeft MB1 een van haar concurrenten van zich af weten te schudden. In Bodegraven won Rohda met 5-1 van SVS. Dankzij dit resultaat stijgt Rohda naar de tweede plaats en omdat koploper DOSR verrassend verloor, staat MB1 nu zelfs virtueel eerste. Toch iets wat niemand voor aanvang van deze competitie had kunnen denken, aangezien het merendeel van het team bestaat uit C-speelsters. Wel moet erbij gezegd worden, dat Rohda nog drie hele pittige tegenstanders krijgt die vlak onder de ploeg staat. Voor aanvang van het duel stond tegenstander SVS nog boven Rohda. Aangezien Rohda de laatste weken wel steeds won, maar niet overtuigend spel had laten zien, was de opdracht duidelijk. De tegenstander snel aanpakken en op hun helft voetballen. Die opdracht werd uitstekend opgepakt, want binnen vijf minuten schoot Dominique de bal na een goede aanval via de keeper in de bovenhoek: 1-0. Zoals vaker dit seizoen speelde Rohda daarna een fase erg onrustig, ook al bleef het spel zich voornamelijk afspelen op de helft van de tegenstander. Een dekkingsfout gaf de spits van SVS de vrije doortocht op Kayleigh, die in de één-tegen-één de bal nog wel toucheerde, maar niet kon redden: 1-1. Rohda kreeg nog kansen via Renate en Valerie (paal), maar met 1-1 gingen we de rust in. In de kleedkamer kwamen we terug op de afspraken over communicatie en pressing op de tegenstander. Na de rust ontsnapten we één keer aan een tegentreffer, maar het spel in de tweede helft was uiterst goed te noemen. Zeker nadat Valerie een strafschop miste na een handsbal van een speelster van SVS. Toen ontbrandde het echte vuurtje en was Rohda heer en meester en ging het ondanks de tegenslag als team op zoek naar doelpunten. Renate zette met een prachtige actie enkele speelsters te kijk en haar afgemeten voorzet belandde op het hoofd van Dominique die de bal prachtig in de kruising kopte. Rohda bleef nu wel doordrukken en SVS kwam er niet meer af. De verdediging was vrijwel iedere keer de tegenstander de baas en het was wachten op de derde. Die kwam er uiteindelijk uit een vrije trap. In de rust hadden we daar nog een afspraak over gemaakt en het doelpunt dat uiteindelijk viel was er een van ongekende schoonheid. Renate fungeerde als afleidingsbron, Julia krulde de bal geplaatst en met uiterste secuurheid in de kruising: 3-1. De ban was gebroken en Rohda speelde vanaf toen een gespeelde wedstrijd. Diverse mogelijkheden bleven nog onbenut, maar na een scrimmage was het Valerie die de bal het laatste zetje gaf en de blijdschap naar Valerie na haar gemiste strafschop was des te groter. Het werd zelfs nog 5-1. Julia leverde een uitstekende corner af en onder druk van invalster Saloua (van d5m) schoot een speelster van SVS de bal achter haar eigen keepster. De blijdschap was groot en ook het vertoonde spel in de tweede helft was van een bijzonder goed niveau. Na afloop gingen we met het hele team naar de MacDonalds om het tot nu toe geweldige seizoen extra glans te geven middels een Happy Meal. En Happy waren de meiden en begeleiding zeker. Met 21 punten uit acht wedstrijden en een ticket voor de derde bekerronde doet MB1 het boven verwachting goed. Volgende week wacht een zware klus: NSV thuis. In de beker zegevierde Rohda met moeite en gelukkig met 3-2. Om 12.45 uur start het duel.