0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 C2 met 10 man voorbij Nicolaas Boys C1
wed verslag4

Rohda’76 C2 met 10 man voorbij Nicolaas Boys C1

Door Beheerder | 14 januari 2013 | Nieuws

12 januari 2013 kwam Nicolaas Boys C1 op bezoek op de Broekveldselaan. Nicolaas Boys was vorige keer even sterk gebleken doordat wij daar met 1-1 gelijk hebben gespeeld. Nu na de overwinning op de toenmalig ongeslagen koploper Jodan Boys C4 moesten we het opnemen tegen Nicolaas Boys die op een gedeelde koppositie stond met Sportlust C3 en Jodan Boys C4 en alle 3 stonden ze op 4 punten voorsprong op ons. Rohda moest dus aan de bak om de marge te kunnen verkleinen om richting de top-3 te klimmen.

Net zoals tegen Jodan Boys startte we goed en gaven flink gas vooruit. Laatste tijd is namelijk gebleken dat de koplopers niet op gewassen waren tegen het vroege druk zetten van de blauwhemden. Ook Nicolaas Boys moest dit aankijken, want al snel genoeg stond er echt een 1-0 op het bord die gescoord werd door Mounir die het briljant afmaakte. Hierdoor werd de wedstrijd aardig los gemaakt waardoor ook Nicolaas Boys vooruit wilde gaan voetballen. Daardoor kregen we een paar moeilijke moment waarbij er fouten ontstonden achterin. Een paar keer kwamen we dus ook erg goed weg, want Nic Boys had gewoon de gelijkmaker kunnen maken. Toch kon Rohda uit een perfecte counter via Ricky de 2-0 maken.

Doordat de 2-0 werd gemaakt moest Nicolaas Boys toch echt uit hun schulp komen om nog wat te kunnen betekenen deze wedstrijd. Dit gebeurd dan ook. Nicolaas Boys scoorden de 2-1 en daarna zelfs nog via een fout in de communicatie achterin scoorden zij de 2-2.

In de rustbespreking hebben we toch alles op orde moeten zetten waardoor de C2 scherp werd gezet en ze zouden gaan hervatten in een aanvallende 3-4-3 systeem, om meer druk te kunnen uitoefenen. Helaas voordat de wedstrijd werd hervat moest de C2 door met 10 man! Dit was dan ook volkomen terecht. Toch bleven wij ons systeem houden en stonden dus 3-3-3 klinkt heel raar maar toch wilden wij alsnog vooruit gaan voetballen.

De 2e helft was dus dan ook echt in het voordeel van Rohda. Iedere keer klopte we aan de goal van Nicolaas Boys maar wij hadden de pech in de afronding. Ook Nicolaas Boys wilde 3 punten pakken dus gingen ook via diepe ballen proberen de punten dan ook echt te pakken. Gelukkig kwam dan eindelijk de 3-2 op het scorebord door Mike. Hierdoor was de motivatie om verder te gaan met aanvallen groter geworden, zodat Nicolaas Boys naar achteren werd gedwongen. Toen het fluitsignaal klonk liep Rohda C2 met een welverdiende en bevochten 3-2 van het veld en konden er 3 punten werden bij geschreven waardoor de punten marge met nummer 3 Nicolaas Boys op 1 punt terecht kwam. Volgende wedstrijd is tegen laagvlieger Stolwijk. Toch mag deze tegenstander totaal niet onderschat worden omdat wij het altijd zwaar hebben met de onderste plaatsen.

Wesley Lipius

wed verslag4


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie