Home » De Jodan Boys 5- Rohda`76 2: Aanhaken of afhaken voor Rohda 2
wed verslag5

De Jodan Boys 5- Rohda`76 2: Aanhaken of afhaken voor Rohda 2

Door Beheerder | 3 februari 2013 | Nieuws

Gouda– Rohda 2 speelde zaterdag, na een verlengde winterstop, eindelijk zijn 1e wedstrijd na de winterstop. De tegenstander was Jodan Boys 5.

Voorbereiding

De voorbereiding begon om 14.15 bij Rohda. Dit omdat de wedstrijd pas om 16.00 `s middags zou beginnen. Nadat we in de bestuurskamer bij elkaar gekomen waren, kregen we onze “bedrukte” trainingspakken terug, uit handen van onze clubman Ard. Eindelijk is te zien wie de sponsor is. Daarna was het de beurt aan de trainers Peter en Ton om de opstelling bekend te maken.

Deze was als volgt:

Bart; Rik, Johan, Niels, Luuk; Wouter, Edwin; Koen, Tom, Roel; Baruch. Bank: Thomas, Patrick en Rick (A1). Jaja u leest het goed: Geen van Dammetje tijdens deze wedstrijd, maar dit werd goed gemaakt door de gebroeders Laurens. We gingen beginnen in de 4-2-3-1 formatie. Na een korte speech en de nodige onderlinge afspraken kon de reis naar Gouda beginnen.

1e Helft

De wedstrijd zou beginnen om 16.00. Maar nadat beide ploegen de warming-up succesvol hadden afgerond en klaar stonden voor de aftrap, was de scheidsrechter er niet klaar voor. Deze man had waarschijnlijk een atv-tje opgenomen of genoot die nog van de winterstop? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Gelukkig was er een clubscheidsrechter van Jodan Boys bereid om zijn biertje te laten staan en ons te fluiten. De wedstrijd begon dan ook met een kwartier vertraging.

De eerste helft gaat vooral de boeken in als eentje, waarin de verdediging een aantal keren niet goed gepositioneerd stond. Het middenveld een mannetje tekort kwam en daardoor soms niet meer wisten wat ze moesten doen en de aanvallers een paar kansen onbenut lieten. De 1-0 viel na ongeveer 15 minuten, door dekkingsfouten in de verdediging. Gelukkig was kort daarna de 1-1, na een goede aanval, van de voeten van de veel scorende Baruch. Dit betekende echter niet dat Rohda zijn eigen spelletje ging spelen en nog steeds kwam het te vaak voor dat er te weinig druk werd gezet en niet alle poppetjes van de tegenstander gedekt werden. Er waren wat kansjes over en weer, maar de voorsprong voor de thuisclub kwam na een half uur op het scorebord. Opnieuw een dekkingsfout ging aan deze goal vooraf. Dit was ook aanleiding om van formatie te veranderen, namelijk 4-3-3. Hierna kregen we nog wel wat kans, waaronder een bal op de lat van Tom, maar tot doelpunten leidde dit niet. RUSTSTAND 2-1.

Tweede helft

In de rust werd er door Peter en Ton gehamerd op het feller zijn in de duels en werd er verteld dat we onze eigen posities beter moesten invullen. Ook was er een tactische omzetting: Patrick kwam voor Edwin. Dit betekende dat we de 1e 10 minuten na rust wel de bovenliggende partij waren, maar echte grote kansen leverde dit niet op. Nadat Niels een bal verkeerd raakte konde er 2 Jodan boys spelers op onze sluitpost Bart af, maar Johan dacht dit te kunnen verhelpen door er eentje vast te houden. Dit leverde een vrije trap op voor Jodan Boys. Deze werd goed genomen en verdween voor de keeper in de linker bovenhoek. 3-1. Baruch was door de verdedigers van jodan boys al verteld dat deze vrije trap er in ging, maar vergat dit aan zijn keeper door te geven. Het laatste half uur gebeurde er weinig. De formatie werd 3-4-3, maar grote kansen leverde dit niet op. De organisatie stond de 2e helft goed, maar we mogen concluderen dat dit te laat was. Einduitslag was dan ook 3-1 voor Jodan Boys.

Rohda 2 raakt de aansluiting met de bovenste 4 plaatsen kwijt. En moet proberen om de laatste periode te winnen om de doelstelling van dit seizoen nog te bereiken. Rohda 2 zal dan ook volgende week zaterdag om 12.00 tonen dat het weldegelijk kan voetballen en de supporters tonen dat de afgelopen wedstrijd een “duur” foutje was.