0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » De MB1 pikt de draad weer op met 3-2 zege op CKC
voetbal7

De MB1 pikt de draad weer op met 3-2 zege op CKC

Door Beheerder | 3 februari 2013 | Nieuws

Na enkele weken van vorst, rust en voetballoze zaterdagen kon de MB1 afgelopen zaterdag eindelijk dan weer de wei in. Ditmaal op kunstgras. In de najaarsreeks werd het team tweede en daardoor promoveerde het naar een hogere klasse. Met enige onwetendheid werd dan ook uitgekeken naar het thuisduel tegen CKC. Na tachtig spannende minuten stond de teller op een voor de MB1 gunstige 3-2 stand.

De MB1 was vrij compleet, alleen had Renate al een wedstrijd in de benen (zij speelde mee in de met 3-3 gelijkgespeelde wedstrijd van dames 1 tegen Jodan Boys). Zina kan momenteel ook nog niet in actie komen.
Rohda begon vrij aardig en de eerste kansen waren ook voor de Bodegraafse meiden. Valerie was het dichtstbij, maar haar goede inzet werd op nog fraaiere wijze uit de hoek getikt door de CKC-keepster. Na een degelijk eerste kwartier verloor Rohda de grip op de wedstrijd. Het had wel een optisch overwicht, maar de organisatie op het middenveld was niet altijd even goed, waardoor CKC met counters gevaar kon stichten. De verdediging, met een goed coachende Vera als rots in de branding, bleef geconcentreerd. Op een onverwacht schot gedragen door de wind had Kayleigh echter geen antwoord: 0-1.
In de tweede helft moest er wat gebeuren. Chiara kwam in de ploeg voor Renate en in de openingsfase kwamen we twee keer goed weg. Maxime viel geblesseerd uit en gelukkig konden we een beroep doen op Fabiënne. Bovendien stond het team stukken beter. Met name de backs Lisanne en Monique waren erg goed bezig. Op prachtige wijze kwam Rohda dan ook na ruim een kwartier langszij. Dominique hield meerdere tegenstanders bezig en legde de bal terug op Julia die op fantastische wijze de bal in de kruising schoot: 1-1. Rohda bleef daarna feller en door felheid kwam ook de 2-1 tot stand. Fabiënne legde de bal uit een vrije trap neer bij de tweede paal, Dominique frommelde de bal naar Valerie, die de bal achter de CKC-doelvrouw tikte. Rohda rook bloed, maar wist niet door te drukken en liep daardoor ook wat meer achteruit. Omdat Valerie iets te gretig was in een verdedigend duel, ging de bal terecht op de stip. De CKC-aanvoerster schoot de bal onberispelijk tegen de touwen: 2-2. Menigeen legde zich neer bij een gelijkspel, Dominique dacht daar echter anders over. Zij liep door op de keepster na een terugspeelbal en onderschepte de bal om hem vervolgens met links binnen te ‘leggen’. De vreugde was groot, de eerste punten op een nog hoger niveau met een heel jong elftal.

voetbal7


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie