0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 3 – Sportlust 5
wed verslag5

Rohda 3 – Sportlust 5

Door Beheerder | 11 februari 2013 | Nieuws

Na verschillende afgelastingen ging Rohda’76 3 op 11 februari op zoek naar de eerste driepunter na de winterstop. Eerder werd er verloren van Siveo waardoor een overwinning noodzakelijk was om bij te kunnen blijven met de top.
Thuis speelden wij om 14.15 tegen Sportlust ’46 5 uit Woerden.

Met de uitwedstrijd nog in ons hoofd, waar we binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken, werd voorgenomen scherp en geconcentreerd te starten met een, voor ons doen, wat verdedigende opstelling. Rohda begon in aanvallend opzicht wat slordig en leed vaak onnodig balverlies waardoor Sportlust in de eerste helft een aantal schoten vanaf de tweede lijn kon produceren. Keeper Renaldo Poelgeest was echter zeer alert en kon verschillende inzetten keren. Vanuit de corners, die perfect binnen de vijf meter werden geplaatst, werd Sportlust een aantal keer gevaarlijk maar gelukkig voor Rohda uitte dit zich niet in een doelpunt. Ruststand 0-0.
De tweede helft begon Rohda sterk en kon het Sportlust verder naar achteren drukken. Bij een gevaarlijke counter in de 55e minuut kwam de spits van Sportlust één op één met Renaldo Poelgeest waarbij hij zich gemakkelijk over het been van Poelgeest liet vallen, een terecht gegeven penalty was het gevolg: 0-1.
Rohda bleef geconcentreerd spelen en ging, met af en toe prachtig tikkie-takkie-voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten na de 0-1 was het de voor Roel Weerheim ingevallen Egbert Veldhuijzen die met een prachtige solo de keeper van Sportlust wist te verschalken: 1-1.
Twee minuten later was het tij compleet gekeerd en stond het 2-1 in het voordeel van Rohda. Koen Laurens kon na goed voorbereidend werk van Veldhuijzen de 2-1 binnenschieten en zo zijn eerste doelpunt voor Rohda 3 van het seizoen maken.
Ook na de 2-1 kreeg Rohda voldoende kansen om het compleet af te maken. Echter werd er slordig omgegaan met de kansen waardoor Rohda het de laatste tien minuten van de wedstrijd nog redelijk moeilijk had. Renaldo Poelgeest hield verscheidene keren op miraculeuze wijze zijn doel schoon waardoor de punten in Bodegraven bleven en Rohda 3 de aansluiting met de top aanhoudt.

Het blijft ongekend spannend in de top van de Reserve 4e klasse 04 met vijf teams met een puntenaantal variërend van 22 tot 25. Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma maar niet getreurd, 23 februari spelen de vedettes van Rohda ’76 3 om 12.30 in en tegen Linschoten 2.

Groet, Bram Koole     

wed verslag5 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie