Home » Rohda6 – WDS 4
wed verslag 1

Rohda6 – WDS 4

Door Beheerder | 18 februari 2013 | Nieuws

De zon scheen, het was fris maar de mannen van Rohda 6 hadden er ontzettend veel zin in. Dit was hun weertje om te glitteren en te stralen! De tegenstander WDS 4, een tegenstander waar uit van werd verloren maar de gedachte dat er onverdiend verloren was.

Bij de aftrap had het team pas 10 spelers op het veld. Door problemen met vakanties, ziekte en verslapen tijden (we noemen je naam niet Ferdi) was het de eerste 20 minuten voornamelijk verdedigend voetbal wat de mannen lieten zien. Toch was het verdedigende werk zo geolied dat er ondanks het te kort aan mensen op het veld enige kansen werden gecreëerd. Toen uiteindelijk de nummer 11 arriveerde (Ferdi heuj!!!), werd het pas een wedstrijd. Dit resulteerde tot meer druk op de verdediging van WDS en rust in de verdediging bij Rohda.

Door het overzicht te houden kwam Reinder in een glansrijke positie en schoot beheerst de bal binnen, 1 – 0 was een feit. Vlak daarna een mooie actie op het midden veld van Kees die de 2 – 0 binnen schoot. De mannen zaten op een roes, waar het de vorige keren mis liep, loopt alles nu wel! Door miscommunicatie op het midden veld een uitbraak over de rechterflank van WDS, met 3 a 4 man voor de goal bij Rohda, wist de aanval succes te worden afgerond…. 2 – 1.. Het zal toch niet zijn dat… het rust signaal werd gegeven en de thee werd gedronken. Houden we dit vast, was de gedachte bij de mannen…. Zullen we drie zuur en zwaar verdiende punten binnen slepen….. Menno werd gewisseld voor Coen en deze zou aangeven wanneer hij gewisseld wilde worden.

De tweede helft werd matig gestart, het liep niet zoals de eerste helft gestart werd. In de verdediging kwamen gaten en er kwamen kansen voor WDS. Renaldo, de keeper bij Rohda6, kreeg het druk en door een inschattingsfout werd het bijna 2 – 2. Het spel ging gelijk op en naar mate de helft vorderde kwam de thuis ploeg beter in het spel. Er kwamen u meer kansen voor de mannen van Rohda wat 3 tot 4x bijna resulteerde in een doelpunt. Na 25 minuten werd Coen gewisseld en kwam Menno terug in het team. De aanvallers van WDS wisten zich in de lucht geen raad door de lange verdediging (Renaldo, Ruben, Matthijs, Bram en Menno), hierdoor probeerden ze alles over de grond. Rino die zich had laten zakken haalde als een stofzuiger de ballen op en via Art op het middenveld werden de ballen netjes bij de aanval afgeleverd.

Een knappe actie, waarvan men zegt dat hij had moeten afspelen, werd afgerond door Ferdi met een 3 – 1 als resultaat. Met nog 10 minuten op de klok werd er geroken aan een overwinning. Een domme ingooi veranderde de situatie en er was bijna de 3 – 2, maar door knap verdedigend werk van Renaldo werd de bal weggewerkt. Een counter over de rechterzijde, Rinze, die werd vrijgespeeld en op het doel af ging schoot de bal in de verre hoek, doelpunt. 4 – 1 op het bord, het publiek zette de fakkels al aan, dit kon niet meer mis gaan!

Kort daarna werd er afgefloten en waren 3 punten een feit. De mannen stijgen door deze overwinning op de ranglijst en de 8e plek is in zicht. Volgende week wordt een zwaar bevochten wedstrijd verwacht tegen de koploper. Alle hulp van de “12e” man is welkom! Dus zien we jullie graag langs de lijn bij rohda6 tegen Sportlust 9 om 13:00 trappen we af.