0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Aanvoerders van Nederland bundelen krachten
aanvoeders

Aanvoerders van Nederland bundelen krachten

Door Beheerder | 17 maart 2013 | Nieuws

aanvoedersMeer dan Voetbal Week in teken van gezamenlijk initiatief De Aanvoerders
(Oud)-aanvoerders uit het betaald- en amateurvoetbal roepen alle aanvoerders in het Nederlandse voetbal (ruim 65.000) op hun verantwoordelijkheid te nemen. Zij kunnen zich vanaf vandaag aansluiten bij de beweging De Aanvoerders via www.deaanvoerders.nl. Het initiatief betekent de aftrap van de tweede Meer dan Voetbal Week, het jaarlijkse hoogtepunt van alle maatschappelijke activiteiten die de betaald voetbalclubs gedurende het hele jaar organiseren.

De Aanvoerders De Aanvoerders is het positieve tegengeluid op de negatieve incidenten in het voetbal van afgelopen maanden. Deze beweging maakt iedereen in het voetbal bewust dat de kern van het voetbal draait om plezier en respect en dat iedereen hierin een verantwoordelijkheid heeft. Iedereen kan een aanvoerder zijn door goed voorbeeldgedrag te laten zien. Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League in het teken van De Aanvoerders. Daarnaast ondertekenen profs en amateurs het manifest ‘Door Voetbal Verenigd’.

‘Aanvoerders hebben een voorbeeldfunctie’ Ruud Gullit is een van de initiatiefnemers: “Met 33.000 wedstrijden in de week kunnen wij niet voorkomen dat er incidenten plaatsvinden, maar het wordt wel tijd dat we elkaar aanspreken en onze verantwoordelijkheid nemen. De aanvoerder is de aangewezen persoon om dat te doen. Daarom roepen we alle aanvoerders op zich aan te sluiten. Zij hebben een voorbeeldfunctie en moeten hun team tot de orde roepen bij een incident. Dat voorbeeldgedrag moet overslaan op de andere ploeggenoten.”
Het spelersinitiatief wordt breed gesteund door stichting Meer dan Voetbal en haar drie founders, KNVB, Eredivisie en Jupiler League. “Voetbal is een verbindende factor in de samenleving. Maar dat brengt dus ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee, met name als het gaat om het geven van het juiste voorbeeld door het betaald voetbal. Juist daarom juichen wij deze actie van de spelers toe, zowel profs als amateurs. Zo wordt een belangrijk signaal afgegeven: voetbal verenigt,” aldus Edu Jansing, directeur stichting Meer dan Voetbal.
In eerste instantie is het een initiatief van het voetbal, maar later wordt het ook sportbreed ingezet via het programma Naar een Veiliger Sportklimaat (VSK), een samenwerking van 42 sportbonden. Ary Hordijk, programmadirecteur VSK: “Een geweldige actie van de spelers, die we vanuit het actieplan van harte ondersteunen. De kracht van dit initiatief is dat het profs én amateurs met elkaar verbindt. Met elkaar kunnen we werken aan sportiviteit en respect op en rondom het veld.”

Meer dan Voetbal Week De Meer dan Voetbal Week is van 15 maart tot en met 22 maart en staat in het teken van ‘Sportiviteit en Respect’. De landelijke kick-off van de week is tijdens het eerste PEC Zwolle Street League toernooi voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle–Roda JC. Om te kijken wat er allemaal gebeurt op maatschappelijk gebied, bezoekt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op 16 maart amateurvereniging VELO in Den Haag. Minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport is een dag later aanwezig bij de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht. Bij al deze activiteiten tekenen aanvoerders uit het betaald en amateurvoetbal het manifest ‘Door Voetbal Verenigd’.
De Meer dan Voetbal Week is het jaarlijkse hoogtepunt van alle maatschappelijke activiteiten die clubs organiseren op het gebied van ‘Meer dan Voetbal’.

Kijk voor meer info op www.deaanvoerders.nl.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie