0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MB1 knokt zich via 2-1 zege op SVS naar koppositie
IMG 3178 800x600

MB1 knokt zich via 2-1 zege op SVS naar koppositie

Door Beheerder | 17 maart 2013 | Nieuws

Rohda’76 MB1 heeft in een sportieve en spannende wedstrijd haar directe concurrent SVS met 2-1 verslagen. Daarmee nam de ploeg de koppositie in handen en nam het revanche voor de nederlaag een maand geleden bij SVS. Liefst vier ploegen staan binnen drie verliespunten bij elkaar, Rohda staat drie punten los na deze overwinning.

Veel stress in de voorbereiding; Renate viel vorige week zwaar geblesseerd uit, Marieke meldde zich ziek en Norine kon eigenlijk niet op volle kracht spelen. Met Esmee en Bo konden we in ieder geval met een complete groep starten. In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op de helft van SVS, maar de gasten hadden een defensieve strijdwijze en probeerden met scherpe counters te profiteren van de ruimte die wij hen ook boden. Daardoor ontstond er weliswaar een rommelige topper, maar wel één met spanning. Rohda oogde wat loom in de eerste helft, SVS straalde meer wil uit om persoonlijke duels te winnen. Desondanks kregen we een aantal opgelegde kansen, maar Dominique, Valerie en Bo waren net niet trefzeker. Aan de andere zijde waren er wat moeilijke momenten voor onze verdediging die door de afwezigheid van Marieke zocht naar automatismen. Dit lukte niet en na enkele speldenprikken van SVS was het uiteindelijk raak met een onhoudbaar diagonaal schot: 0-1.

In de kleedkamer werd de stilte snel doorbroken met een flinke speech, waarin duidelijk werd gemaakt dat we feller moesten zijn en dat we nog meer dan ooit als een groep moesten fungeren. Direct vanaf het eerste moment pakte Rohda dat op. Er werd veel agressiever gespeeld in de duels, die we dan ook meer en meer wonnen. SVS kwam in het eerste kwartier ook nagenoeg niet meer toe aan voetballen. Rohda kreeg ook niet echt hele grote kansen, totdat de overigens prima leidende arbiter Lucas Gans een vrije trap aan ons toekende.

IMG 3178 800x600

Julia schoot de bal van grote afstand op onnavolgbare wijze fantastisch in de kruising (1-1) en daarmee kreeg de groep nog meer honger. Er ontstond een echte topwedstrijd met heerlijke duels, kansen over en weer en dat allemaal in een sportieve setting. SVS kreeg de beste kans, maar Kayleigh was op tijd uit haar doel om een zekere treffer te voorkomen. Rohda bleef aandringen en de druk nam toe, het gevaar op een counter ook. De ploeg die uiteindelijk de meeste aanvallende intenties had, kreeg uiteindelijk – misschien wat gelukkig – de winst in handen. Uit een corner van Julia kopte Esmee bij de tweede paal de bal tegen de touwen; de euforie en blijdschap was enorm. Rohda hield de 2-1 vast en stapte daarna als nieuwe koploper van het veld, waarna een klein feestje losbarstte in de kleedkamer.

Complimenten vanuit mijn plaats ook naar SVS. Na het vorige duel in Capelle hebben beide trainers hun ploeg goed geïnstrueerd over respect binnen de lijnen en was er afgelopen zaterdag gewoon een heerlijke en spannende pot te zien. 

Volgende week speelt Rohda de kwartfinale bij Nieuwenhoorn. Het seizoen is al prachtig tot dusver en eigenlijk wordt er ook boven verwachting gepresteerd, maar we zijn nog op twee fronten in de race. En dat hadden weinigen kunnen voorspellen. Rohda MB1 is een ontzettend hecht team, waarin we zaterdag ook in staat waren om de vele tegenslagen van afgelopen week op te vangen. Daar past alleen maar het woord waardering bij! Of we de strijd (met de blessures die er zijn) kunnen volhouden zal nog moeten blijken, maar vooralsnog zijn trainer Roy Vane, zijn assistent Luuk Samsom en begeleiders Evert en afgelopen zaterdag Peter trots op hun gladiatoren en is de doelstelling voorafgaande aan het seizoen ruimschoots bereikt, vanaf nu kunnen we het toetje alleen nog maar lekkerder doen smaken.

Foto´s van deze wedstrijd Klik hier >>>


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie