0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MB1 zegeviert op eigen veld tegen UNIO MB1
Voetbalschoen met hak

MB1 zegeviert op eigen veld tegen UNIO MB1

Door Beheerder | 3 maart 2013 | Nieuws

Na twee weken van rust trad Rohda’76 MB1 weer aan voor de competitie. Na de nederlaag bij SVS was het voor Rohda afgelopen zaterdag aanhaken of afhaken. Winst op UNIO was noodzakelijk om bovenin mee te blijven doen. De MB1 was daarvan doordrongen. De 4-1 na 80 minuten voetbal was terecht, maar bovendien was ook het vertoonde spel naar behoren. Omdat SVS verloor van Floreant, hebben drie ploegen (Floreant, Rohda en SVS) zes punten en wordt de strijd open en spannend.
Rohda begon erg overtuigend met aanvallende intenties. UNIO werd flink onder druk gezet en er was volledige controle. Valerie, die dit keer startte in de spits, was bij haar tweede goede kans trefzeker. Ze draaide mooi weg bij haar tegenstander en schoot de bal onberispelijk binnen: 1-0. Met Maxime en Norine op de halfposities was er ook continu dreiging van de buitenkanten. Rohda verzuimde het duel echter al vroeg op slot te gooien ondanks enkele goede kansen. Sterker nog, MB1 verloor halverwege de eerste helft een beetje de grip, zonder dat UNIO echt gevaarlijk werd. Bij de twee gevaarlijkste tegenstoten waren Vera en Kayleigh attent.
Na de rust waren er tactische omzettingen gedaan. Deze pakten goed uit. Renate kreeg meer ruimte om haar acties te maken en op het middenveld had Marieke, samen met Julia, nagenoeg alles onder controle. Achterin waren Chiara, Vera, Lisanne en Monique ook niet echt in de problemen gekomen. Uiteindelijk werd het overwicht ook in treffers uitgedrukt. Renate scoorde zowel de 2-0 als de 3-0. Een licht vergrijp binnen het strafschopgebied leverde ons nog een strafschop op, waaruit Renate haar hattrick gestalte gaf. In het laatste kwartier werden Vera en Renate uit de ploeg gehaald, omdat zij nog moesten meespelen met VR1. Het werd defensief wat slordiger en UNIO scoorde met een mooi afstandschot nog 4-1.
Volgende week staat de topper, uit tegen Floreant, op het programma. Dan zal blijken of de MB1 het tot nu toe al meer dan verrassende seizoen een mooi vervolg kan geven.

Voetbalschoen met hak


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie