Home » Rohda MB1 wint van directe concurrent Floreant
Voetbal algemeen-0008

Rohda MB1 wint van directe concurrent Floreant

Door Beheerder | 10 maart 2013 | Nieuws

Voor de MB1 begint het al prachtige seizoen naar een wellicht heerlijk competitieslot te gaan. Het jonge team versloeg een fysiek sterk medekoploper Floreant in een zeer spannende wedstrijd met 3-4. Door de zege verwees Rohda de Boskoopse formatie naar de subtop en staat MB1 samen met SVS aan kop in deze klasse. Volgende week komt SVS op bezoek bij Rohda.
Na de wedstrijdbespreking deden de meiden precies wat ze was verteld; vroeg storen, direct druk zetten en je niet laten afbluffen door meiden die gemiddeld twee à drie jaar ouder waren dan de meeste meiden van ons. Floreant, dat voor de winterstop uitkwam in de eerste klasse, kwam nagenoeg niet tot voetballen in de eerste twintig minuten. Rohda bespeelde de ruimtes vrij goed, maar kwam wel uit een doodspelmoment op voorsprong. En hoe… Renate schoot de bal van zo’n 35 meter kogelhard in de bovenhoek: 0-1. De hele week was er aandacht gegeven aan vleugelspel en juist uit één van die aanvallen maakte MB1 er zelfs 0-2 van. Dominique frommelde de voorzet van rechts binnen. Daarna kwam Floreant er steeds beter uit en kregen we het met name op het middenveld bij tijd en wijle moeilijk. Wel bleven we in de counter gevaarlijk. Toch kwam Floreant terug in de wedstrijd: 1-2.
Na de rust ging Floreant meer risico’s nemen. We kwamen flink onder druk, maar echt uitgespeelde aanvallen van de thuisploeg waren er niet. Wel ontzettend veel schoten van afstand, waarbij Rohda met hand en tand alle zeilen moest bijzetten om onder die druk vandaan te komen. De ruimte die ons werd geboden, was groot. Met countervoetbal probeerden we er onderuit te voetballen. Het leverde ons een aantal kansrijke tegenstoten op. Valerie en Dominique misten, voordat Valerie uit een prima steekbal van Renate vrij voor de Floreant-doelman kwam en de bevrijdende 1-3 scoorde. Direct daarna was de blijdschap helemaal groot, toen de Floreant-keepster een schot van Valerie verkeerd beoordeelde: 1-4. Enigszins geflatteerd was er wel een tik uitgedeeld naar Floreant. Maar nog niet een minuut later kregen we een domper te verwerken, toen Renate met een zware blessure het veld moest verlaten.
Floreant zette nog één keer flink aan en kwam helemaal terug in de wedstrijd. Rohda kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en ook aan de zijkant was het flink billenknijpen. Floreant drukte door en scoorde twee keer met twee afstandschoten: 3-4. In de hectische slotfase verdiende Floreant wellicht meer, maar met wat geluk en een dappere instelling van de MB1 bleef Rohda aan de goede kant van de score. De begeleiding en spelers waren flink in hun nopjes met de overwinning op het oudere Floreant, zeker omdat er echt sprake was van een zwaarbevochten teamprestatie.