0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 MB1 uitgebekerd na 2-0 verlies bij Nieuwenhoorn
Voetbalschoen met hak

Rohda’76 MB1 uitgebekerd na 2-0 verlies bij Nieuwenhoorn

Door Beheerder | 24 maart 2013 | Nieuws

Rohda MB1 heeft afgelopen zaterdag in de kwartfinale van het bekertoernooi met 2-0 verloren van Nieuwenhoorn MB1. Daardoor kwam het bekeravontuur ten einde en kan de ploeg zich volledig gaan richten op het competitieslot, waarin wellicht nog iets moois in het verschiet ligt. Momenteel staat MB1 op kop met drie ploegen in de achtervolging op slechts drie punten.
Het was een roerige week, waarin MB1 na de zege op SVS werd getroffen door een griepvirusje en blessureleed. Buiten de afwezigheid van de flink geblesseerde Renate waren ook Marieke en Norine niet in staat om mee te gaan naar Nieuwenhoorn. Tel daarbij op dat Chiara, Lisanne en Vera ook niet helemaal fit waren.
Omdat we momenteel al niet dik in de mensen zitten, gingen we met aanvulling van Saloua, Maria, Chimène en Esmee toch nog met dertien meiden naar Nieuwenhoorn. Een lange reis en een flinke kou waren nou ook niet echt lekker in de voorbereiding en ook de tegenstander zag er fysiek veel ouder en sterker uit. Desondanks wist MB1 met een felle en straffe wind tegen voetballend vrij goed mee te komen. Sterker nog, de beste kansen waren in het eerste half uur voor ons. Valerie was twee keer dichtbij en ook Dominique slaagde er niet in om haar kans om te zetten in een doelpunt. Nieuwenhoorn was niet veel beter, maar profiteerde wel twee keer van misverstanden in de organisatie en met hulp van de wind scoorden zij twee keer: 2-0.
Toch was er nog geloof in een goede afloop gezien het vertoonde spel in de eerste helft en het feit dat wij nu wind mee zouden hebben. Echter, konden we fysiek niet echt de vuist maken die nodig was om terug te komen in de strijd. Dominique speelde zich drie keer goed vrij, maar kwam aan het einde ook drie keer kracht te kort om de keepster van Nieuwenhoorn te verschalken. Deze doelvrouw hield ook haar ploeg op de veilige marge door een afstandspegel van Esmee op nog mooiere wijze uit de goal te halen. Daarna was het eigenlijk over met de dadendrang. De meiden bleven hard werken, Kayleigh pareerde nog een gevaarlijke tegenstoot van Nieuwenhoorn, maar de nederlaag was een feit.
Toch kon trainer Roy Vane trots op zijn meiden zijn, omdat deze groep al sowieso veel jonger was dan de tegenstander.. Maar zeker gezien het feit dat er drie meiden uit de D meededen. Ik wil dan ook Maria, Saloua en Chimène bedanken voor hun inzet en de aanwezige toeschouwers voor hun steun in de kou. Volgende week zijn we vrij en hopelijk zijn de meiden in de lappenmand dan op tijd hersteld voor het competitieslot, waarin we nog kans maken op een hoge notering en misschien zelfs een titel.

Voetbalschoen met hak


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie