Home » ASW D1-ROHDA76 D1 De Kampioenswedstrijd!!!
D1 28 apr 13 800x600

ASW D1-ROHDA76 D1 De Kampioenswedstrijd!!!

Door Beheerder | 29 april 2013 | Nieuws

Om kwart voor tien vertrok een grote stoet richting Waddinxveen. Veel ouders, broers, neven en nichten, opa’s en oma’s en natuurlijk de hoofdrolspelers van vandaag, de helden van D1. Allen Koert ontbrak, die geniet van een lekkere verdiende vakantie.

ASW D1, vorige wedstrijd ietwat geflatteerd gewonnen met 5-0, was de tegenstander die de ondankbare taak had om de kampioenstegenstander te zijn. Heerlijk weer op de prachtige accommodatie in Waddinxveen. Al bij de warming up was te zien dat deze wedstrijd net even anders zou zijn. Meer concentratie, meer precisie in de rondo. Marko en Jeroen, die met een vervelende blessure toch gelukkig meekan, waren de reserves. ROHDA startte erg sterk en hield dit niveau eigenlijk de gehele wedstrijd vol. Veel strijd en voortdurend zoeken naar de combinatie. Vooral Allard had in het begin pech met de afwerking, wel altijd geweldig om te zien hoe hij zijn kansen creëert. Als je denkt, hij ligt op volle snelheid schakelt hij nog even een tandje hoger. De 1-0 kon eigenlijk niet uitblijven en na ruim een kwartier was het raak. Via een mooie combinatie stond Allard op de goede plek om de 1-0 in te tikken. Vrij kort daarna was het absolute hoogtepunt van de eerste helft. Wessel creëerde voor zichzelf via een prachtige actie de ruimte om een schoonheid van een pass te geven over 40 meter precies in de voeten van Tigo die deze met een knap schot schitterend afmaakte. In deze aanval zag je de ware klasse van de ploeg. Ook het plezier waarmee doelpunten worden gevierd en de grote gunfactor geven aan dat D1 een echte ploeg geworden is. Allard scoorde vlak voor de rust de 3-0.

Na rust ging D1 gewoon door. Mooi voetbal, veel plezier en het scoren van prachtige doelpunten. Vooral de 4-0 was en weer één voor Youtube. Een ongelofelijk bekeken afstandsschot van Melvin van ruim 20 meter over de keeper in de linkerbovenhoek. De heren hadden kennelijk in de rust afgesproken dat doelpunten op een speciale manier gevierd moeten worden. Erg grappig om te zien. 5-0 was weer een prachtige bal van Tigo en de 6-0 voor Allard. Persoonlijk vond ik het erg jammer dat het doelpunt van Jeroen, al dan niet buitenspel, werd afgekeurd. Jeroen loopt al maanden met een vervelende blessure rond en zijn vrolijkheid bewonderen wij allemaal. Het doelpunt zou daarom zo gegund zijn als hartje onder t riempje. Gelukkig speelde hij weer een 20 minuten mee en dat was goed om te zien. De eretreffer van ASW was ene mooie aanval maar na het laatste fluitsignaal kon de champagne open. Kleverig en stinkend zochten de mannen na alle foto’s en felicitaties de kleedkamer op waar het feest volop werd gevierd. Terug bij ROHDA werden de mannen en leiders in het zonnetje gezet, waarvoor hartelijk dank.

De mannen hebben het dit jaar gedaan, maar konden het niet zonder de passie van Hans, geweldige trainer en coach die als een warme en betrokken trainer met allen omging, met Novica en Marc als enthousiaste trainers tijdens de trainingen en wedstrijden. Ook de coaching van Kees, altijd raak en zinvol, droegen bij aan het succes. Allen dank, nog twee wedstrijden voordat we een geweldig seizoen afsluiten. Een seizoen waar we sterker, beter maar vooral ongelofelijk veel plezier en teamgeest hebben beleefd. Als je wint heb je vrienden. Blijf dat, ook al wordt het volgend jaar lastiger. Komende zaterdag de uitwedstrijd bij Groeneweg om half twaalf, ook nu weer: Komt allen!!!!