0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MB1 na zaterdag ineens heel dicht bij titel
voetbal21

MB1 na zaterdag ineens heel dicht bij titel

Door Beheerder | 21 april 2013 | Nieuws

Rohda’76 MB1 deed zaterdag uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap en is nog slechts één zege verwijderd van de titel. Zelf won het team erg ruim met 0-7 bij UNIO, terwijl nummer twee Floreant verrassend met 3-2 verloor bij nummer drie SVS. Rohda leidt nu met 19 punten uit acht wedstrijden, SVS staat tweede met 18 punten uit negen wedstrijden en Floreant volgt met 15 uit 8.

Aanstaande zaterdag kan Rohda bij winst op Floreant al kampioen worden, bij een gelijkspel of verlies volstaat dan een overwinning op Soccer Boys. En zodoende zijn de papieren ineens heel gunstig voor het nog jonge team. En dat had niemand kunnen voorspellen voor aanvang van dit seizoen, omdat het team grotendeels bestaat uit C-speelsters en er op een hoger niveau gevoetbald is dan vorig jaar (toen werd het team in de MC1 kampioen van de verliezerspoule).

Toch zijn we er nog niet. De wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Floreant om 12.15 uur wordt een lastige, omdat we uit met heel veel geluk wisten te winnen.

Afgelopen zaterdag speelde Rohda voor rust in een veel te laag tempo en oogde het gespannen. Desondanks hadden we al vroegtijdig afstand kunnen nemen van thuisploeg UNIO. Valerie opende de score, maar Dominique en Valerie kregen al kansen om het duel op slot te gooien. Dat deed Rohda niet en UNIO was bij tegenstoten enorm gevaarlijk in de eerste helft. Met dank aan doelvrouw Kayleigh Binnendijk hielden we de minieme marge tot de rust vast. De leiding liet in de kleedkamer blijken niet tevreden te zijn en taak was om vooral te gaan voetballen met elkaar. Dat gebeurde en hoe… Nagenoeg de hele tweede helft kwam UNIO niet meer tot mogelijkheden, terwijl de kansen van Rohda zich aan elkaar regen. De ene was nog mooier dan de andere, omdat er nu ook echt gecombineerd werd. Valerie, Dominique (2x), Maxime en Esmee (2x) voerden de marge op naar 0-7. Vooral het doelpunt van Esmee was er één om in te lijsten. Na een snelle combinatie met Julia scoorde Esmee met een lob over de keepster van UNIO. Toen ook bekend werd dat Floreant had verloren, was het team zich ineens bewust van de uitzonderlijke uitgangspositie. Nog een zege en dan is het echt feest

voetbal21


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie