0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » MB1 verwerkt domper met zevenklapper in Bleiswijk
Voetbalschoen met hak

MB1 verwerkt domper met zevenklapper in Bleiswijk

Door Beheerder | 9 april 2013 | Nieuws

De MB1 van Rohda moest twee dagen na het teleurstellende gelijkspel tegen CKC (1-1) de wonden proberen te likken in de uitwedstrijd tegen Soccer Boys. In de enigszins korte voorbespreking werd er terug gekeken naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag en er moest een andere mentaliteit getoond worden om niet weer tegen verrassingen aan te lopen. Verder moesten we proberen de winst binnen te halen om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen. Waar de meiden afgelopen zaterdag inspiratieloos speelden, was de groep nu vanaf de eerste minuut gretig. Soccer Boys werd direct vastgezet en de thuisploeg kwam er ook nauwelijks uit, waardoor het spel zich vooral op hun helft afspeelde. De posities werden nu beter dan de afgelopen weken ingevuld (met name de samenwerking tussen de linies en het positiespel van met name Esmee en Julia), waardoor we ook veel kansen kregen. Maxime was de maker van het openingsdoelpunt. Zij schoot de bal knap over de keepster van Soccer Boys. Na een scrimmage maakte Maxime er niet veel later ook nog eens 0-2 van. Met knap combinatiespel regen de kansen zich aaneen en was het wachten op de 0-3. Die kwam na een fraaie solo op naam van Norine, die de bal zeer behendig langs de keepster schoof. Het slotakkoord in de eerste helft was weggelegd voor Valerie. Zij maakte één-op-één geen fout en schoof de bal uiterst beheerst binnen: 0-4.

In de tweede helft probeerden we verder te gaan met waar we mee bezig waren. Soccer Boys kreeg ook wat mogelijkheden, maar Kayleigh wist in samenwerking met de goede verdediging haar doel schoon te houden. Voorin waren Fabienne en Dominique al erg bedrijvig geweest en nadat Fabienne na een versnelling langs de verdediging van de thuisploeg de 0-5 had gescoord was het eindelijk tijd voor Dominique. De spits die de laatste weken hard werkte, maar geen beloning zag in doelpunten, maakte op zeer fraaie wijze de zesde van ons. Van afstand schoot zij de bal onhoudbaar in de bovenhoek: 0-6. Dat deed Julia ook uit een vrije trap. De bal vloog fantastisch in de kruising, maar de bal was niet getoucheerd onderweg en omdat het een indirecte vrije trap was, telde dit doelpunt helaas niet. Dominique zorgde met haar tweede van de avond voor de eindstand en kreeg ook de beloning met een applauswissel. De meiden kregen zichtbaar weer geloof in een goede afloop van dit seizoen, dat al uitstekend genoemd mag worden. Van een titel hebben we aan het begin van het seizoen niet durven dromen, maar nu we er toch best dichtbij komen, zullen we er ook proberen voor te gaan. De wedstrijd van zaterdag a.s. is dan ook cruciaal. Als voorwedstrijd speelt het eerste van Rohda tegen Zwammerdam, waarna wij in de strijd om de koppositie dienen af te rekenen met Floreant. Dat zal een helse klus gaan worden en eigenlijk moeten beide ploegen winnen, omdat SVS ook nog op de loer ligt. Hoe dan ook, de begeleiding van de MB1 is uiterst content met het verloop van het seizoen.

Voetbalschoen met hak


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie