0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA’76 MB1 pakt titel na een fantastisch seizoen
MB1 27 apr 13

ROHDA’76 MB1 pakt titel na een fantastisch seizoen

Door Beheerder | 27 april 2013 | Nieuws

Met nog twee wedstrijden voor de boeg kon de MB1 van Rohda het kampioenschap veiligstellen. Dan moest er wel gewonnen worden van concurrent Floreant, dat samen met SVS nog in de achtervolging zat. Door een 3-1 overwinning zijn de meiden niet meer in te halen en werd de MB1 dus op prachtige wijze kampioen. Iets wat weinigen hadden kunnen voorspellen. Het hele jonge team werd door ons in de B-competitie geplaatst, omdat er drie meiden in de B moesten voetballen. De andere meiden zijn feitelijk nog C-junior. De hoop op een plekje in het linkerrijtje was voor sommigen al te hoog gegrepen. Echter, de meiden ontpopten en ontwikkelden zich en waren in de eerste seizoenshelft al op fraaie wijze bezig met een mooie reeks. De enige nederlaag werd geleden tegen DOSR, dat met liefst 7-0 ook echt gehakt maakte van ons. Omdat DOSR zelf twee keer gelijkspeelde en wij verder alles wonnen, waren wij op basis van punten de winnaar van de eerste seizoenshelft. We werden in de promotiepoule geplaatst en dat was al veel meer dan de vooraf gestelde doelstelling. In die poule was de spanning iedere week om te snijden, Rohda moest door een zure 3-2 nederlaag bij SVS in de achtervolging, maar wist verder zelf uit bij Floreant met 3-4 te winnen. Die overwinning zou later een hele belangrijke blijken. Rohda zette door, won thuis met 2-1 van SVS, pakte toen de koppositie, maar verkeek zich nog een keer uit bij CKC met een gelijkspel. Floreant en SVS morsten zelf hier en daar punten. Vorige week werd een gaatje van vier verliespunten geslagen na de 7-0 overwinning bij UNIO, waar Floreant met 3-2 verloor bij SVS. Een overwinning in een van de laatste twee wedstrijden was voldoende voor het kampioenschap. MB1 deed het in stijl. In een directe confrontatie met Floreant werd Rohda dankzij een 3-1 overwinning kampioen.

Vooraf haalde de technische staf de druk eraf bij de groep en werd er ontspannen naar het eerste fluitsignaal geleefd. Afgesproken werd om Floreant direct onder druk te zetten en snel te laten zien dat wij het vandaag al wilden beslissen. En Rohda kwam furieus uit de startblokken. Een goed steekballetje kwam bij Dominique die de bal prachtig lobde over de keepster van Floreant en al binnen een minuut was het dus 1-0. Rohda bleef Floreant vastzetten en de Boskoopse formatie kwam er niet uit. Valerie schoot de bal na een scrimmage hard tegen de touwen en de stand was 2-0. Nog bleef Rohda agressief naar voren voetballen en met een prachtig schot in de bovenhoek leek Esmee de MB1 in veilige haven te schieten: 3-0. Floreant kwam echter voor de rust terug tot 3-1.

Na de thee was Rohda wat minder aanvallend ingesteld, ook omdat er wellicht wat gemakzuchtig gedacht werd. Floreant kreeg enkele kansjes, maar aan de andere zijde had Rohda net zo goed de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien. Dat gebeurde evenwel niet, waardoor er toch nog enige spanning in de wedstrijd bleef. De goed leidende arbiter Arjan van Veen maakte aan de resterende onzekerheid een einde door het laatste fluitsignaal te geven, waardoor het feestje los kon barsten. De supporters hadden medailles en vuurwerk voor ons in petto, het jeugdbestuur zorgde voor bloemen, eten en drinken. Trainer Roy Vane maakte zijn belofte waar en sprong in de sloot.

Toch nog even een woord van dank naar iedereen die ons heeft gevolgd in de strijd naar dit succes. Persoonlijk heb ik zelden zo’n hechte groep met zoveel talent in de jeugd meegemaakt. De kracht was ook echt de teamspirit en individuele kwaliteit, iedereen is bereid om voor elkaar te werken en dat is echt mooi om te zien. Vaak kregen we te maken met grotere en oudere tegenstanders en iedere keer weer wist het team zich te ontworstelen en dan winnend huiswaarts te keren. Ik bedank ook alle speelsters voor dit prachtige seizoen en ik wil ook met name Evert Binnendijk en Luuk Samsom bedanken voor hun rol in dit succes. Evert is een oprechte, gepassioneerde leider en Luuk heeft mij enkele keren vervangen als ik moest werken en was er ook geregeld als ik er wel was op de woensdag. Samen hebben we geprobeerd de meiden bewust te maken van wat ze echt kunnen en gezien de resultaten dit seizoen, hebben de meiden ons geloof in hen meer dan waargemaakt.

MB1 is echt een superteam om trots op te zijn!

MB1 27 apr 13


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie