0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Vrouwen 2 Rohda ’76 schrijven geschiedenis

Vrouwen 2 Rohda ’76 schrijven geschiedenis

Door Beheerder | 26 april 2013 | Nieuws

De vrouwen van het tweede van Rohda ’76 hebben geschiedenis geschreven. Voor het eerst is een damesteam van Rohda ‘76 kampioen geworden. Met een bus vol speelsters en supporters reisden zij woensdag 24 april af naar Oudewater om het kampioenschap binnen te slepen.

De zenuwen gieren door de bus als deze onderweg is naar Oudewater. Opgepept door trainer Boyan Lazic, starten de dames aan de wedstrijd. Het is te merken dat er meer druk ligt op de wedstrijd dan normaal. De vrouwen zijn nog niet geheel in vorm. Dit leidt zelfs tot een snelle tegentreffer, waardoor een 1-0 achterstand al een feit is. Flink balen, maar de dames zetten door. Dan is er een goal van Roxanne Versluis die de 1-1 prachtig binnenschiet. Toch blijft het rommelig in het veld en wordt er met vlagen ‘paniek’-voetbal gespeeld, er is nog geen rust in het spel en daardoor kan een speelster van Oudewater weer richting het doel van Rohda ’76 komen en ook deze is raak. De 2-1 is een feit. De dames moeten in ieder geval gelijk spel spelen, willen zij kampioen worden, dus de spanning bij de speelsters en de meegereisde supporters neemt weer toe. Gelukkig is daar Zakia Aouadi die de gelijkmaker binnenschiet. ‘Jaaaa!!!’ Klinkt het hard. Het staat 2-2 en de muziek klinkt weer over het veld heen. Nog een paar minuten te gaan in de eerste helft. Oudewater blijft gevaarlijk en bijna ligt de bal weer in het doel van Rohda ’76. Gelukkig redt Christa van der Toorn het team, door de bal van de doellijn te halen. Opluchting overheerst bij de supporters. Lonneke Verheul is inmiddels binnen de lijnen verschenen en zij is keer op keer gevaarlijk. Maar liefst twee treffers nog voor de rust en Rohda ’76 staat op een ‘veilige’ 2-4 voorsprong!

In de kleedkamer heerst nog wat teleurstelling, ook al staan we voor, het gespeelde spel is nog niet het niveau van wat de vrouwen werkelijk kunnen. Er worden tips en trucs gegeven en gewaarschuwd dat het spel scherper moet en met meer ‘rust’. Met dit in het achterhoofd, lopen de dames richting het veld voor de tweede helft.
De tweede helft begint een stuk feller, de dames weten weer wat ze kunnen en zijn niet bang. Het publiek krijgt een cadeau. De ene mooie actie na de andere. Oudewater houdt het tempo niet meer bij. De verdediging van Rohda ’76 haalt alles weg in het achterveld en daar is bijna geen doorkomen meer aan. De aanvallers worden goed aangespeeld waardoor Lonneke Verheul er nog 3 kan raken. Inge Kwakkenbos rent met haar snelheid iedereen voorbij en Angela Spierenburg schiet een corner direct het doel in. Esther Wagensveld scoort vanuit een perfecte assist, waardoor de eindstand bij het fluitsignaal op 2-10 staat. Het feest barst lost en de geschiedenis is geschreven: op 24 april 2013 wordt vrouwen 2 van Rohda ’76 kampioen! Een bijzonder prestatie waarop de dames zeker trots mogen zijn. Alle supporters, trainer, verzorger en sponsor Domburg namens vrouwen 2: bedankt!

Reactie Trainer “Boyan Lazic”: “De meiden mogen erg trots op zich zelf zijn en ik ben super trots op hen. Toen ik eind oktober 2012 bij de dames kwam, stonden ze op -1 punt, erger kan dus niet. Ze hadden geen vertrouwen in zichzelf, dachten dat ze niet konden winnen en vooral dat ze niet konden voetballen. Na een paar trainingen, tips en adviezen, begonnen ze in zichzelf te geloven. Ik wist dat ze konden voetballen, alleen kwam het er toen nog niet uit. Sindsdien hebben ze geen één wedstrijd meer verloren.
Er is mooi en goed voetbal gespeeld. Dat was te zien met de kampioenswedstrijd. In de beginfase waren ze een beetje zenuwachtig, maar na 30 minuten voetballen, lieten ze zien waar ze als team toe in staat zijn. Super om te zien en om blij van te worden. Einduitslag S.v. Oudewater – Rohda ’76 uitslag 02-10! De dames en ik hopen volgend jaar dit niveau nog een tikkie omhoog te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in en kan niet wachten op het nieuwe, spannende, en een leuke seizoen!”

alt


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie