Home » Rohda 2 flink op achterstand na eerste nacompetitie wedstrijd.
wed verslag5

Rohda 2 flink op achterstand na eerste nacompetitie wedstrijd.

Door Beheerder | 15 mei 2013 | Nieuws

De eerst volgende zaterdag na de laatste competitie wedstrijd begon de nacompetitie met een thuis wedstrijd. Tegenstander: Berkel 2. Een goed resultaat is uiteraard gewenst voor een eventueel vervolg in de nacompetitie. Tijdens de bespreking werd duidelijk dat we de ‘flow’ van de afgelopen weken weer moeten oppakken en ons eigen spel spelen moeten blijven spelen. De wil om er 100% voor te gaan en de focus moeten er gelijk vanaf de 1e minuut zijn.

De inzet, ofwel ‘drive’ waar coach Peter het in de bespreking voor de wedstrijd over had, was echter in de 1e helft niet of nauwelijks aanwezig. Berkel startte veel feller en we leden onnodig balverlies.

De 0-1 ruststand in het voordeel van Berkel was dan ook terecht. Hoogte punt van de 1e helft was het werkelijk oogstrelend aannemen van een hoge afzwaaiende bal van Berkel door trainer Peter. Veel applaus van de tribune als gevolg. Het betoog van onze aanvoerder in de kleedkamer tijdens de rust was nodig om met z’n alle scherper en vol overtuiging aan de 2e helft te beginnen.

De 2e helft begon inderdaad ook beter, we creëerden een aantal goede kop- en schietkansen. Marius die wat last had van een blessure werd vervangen door Maarten. Diezelfde Maarten werd later weer vervangen door Koen. Helaas kwam Berkel er in de omschakeling razend snel uit en scoorde de 2-0 en later ook de 3-0. Voorafgaand aan de 3-0 moest Mark van Barneveld ingrijpen in de eigen 16 wat een penalty tot gevolg had. Het was de doelpaal die het scorebord niet deed veranderen na de genomen en dus gemiste penalty van Berkel. Met 3-0 achter was deze eerste nacompetitiewedstrijd wel gespeeld. Martin haalde een gele kaart en is hierbij helaas geschorst voor de volgende wedstrijd. Reinier moest richting het einde van de wedstrijd plaats maken voor Edwin. Met Rick in de voorhoede, die het veld inkwam voor Jaap, hadden we nog dreiging maar het mocht niet zo zijn deze zaterdag.

Eindstand 3-0 in het voordeel van Berkel. Het zal een grote maar niet onmogelijke opgave worden uit bij Berkel in de 2e en beslissende wedstrijd as zaterdag. Als we met z’n alle de focus, gedrevenheid en 100% inzet hebben, kunnen we nog voor een wonder zorgen. In het voetbal kan alles, kijk maar naar de samenvatting van de play-off wedstrijd tussen Watford en Leicester City, 2 clubs uit de één na hoogste klasse in het Engelse voetbal.

Doelman: Bart Kastelein

Verdediging: Mark van Barneveld – Martin Lok – Marius Rijsbergen – Jan van Dam

Middenveld: Wouter Franken – Niels Uithol – Reinier Bos

Aanval: Jaap van Dam – Baruch Bouwman – Roel Weerheim

Wissels: Maarten Frous – Koen Laurens – Edwin Bos – Rick Kattenberg