0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA 2 redt het “net” niet
wedstrijdverslag 3

ROHDA 2 redt het “net” niet

Door Beheerder | 21 mei 2013 | Nieuws

 

Het voordeel van een nederlaag in een eerste wedstrijd is dat je alles in eigen hand houdt. Er dient maar een ding gedaan te worden en dat is winnen! Echter de opdracht wordt een stuk moeilijk naarmate je de 2e wedstrijd ingaat met een 3-0 achterstand. Het belang van vroeg scoren is groot. Het belang van geen goal tegen krijgen is echter nog groter. Met deze insteek gingen we richting Berkel om een houdini-act uit de hoge hoed te toveren. Met een goed gewijzigde formatie( veel spelers van afgelopen zaterdag waren geschorst of geblesseerd) toverden Peter en Ton de volgende opstelling uit de hoed:

 

Doel: Renaldo

Verdediging: Jan, Rik en Patrick

Middenveld: Niels, Wouter, Joel en Koen

Aanval: Roel W, Ruben en Baruch

Wissel: Roel P, Luuk, Tom en Jaap

Vooraf werd ons nog op het hart gedrukt dat je speciale wedstrijden je hele leven zal blijven herinneren. Met anderen woorden als we bij Berkel met meer dan 3 goals verschil zouden winnen, we dit nooit meer zouden vergeten.

Met deze woorden in het achterhoofd en de wetenschap dat een vroege tegengoal desastreus zou zijn, begonnen we zeer matig aan de wedstrijd. Net als in de thuiswedstrijd zette Berkel direct over het hele veld druk en wonnen overal de duels. Dit resulteerde binnen 10 minuten in 2 goals en was de wedstrijd spreekwoordelijk meteen gespeeld. Na een beetje bijgekomen te zijn stond er binnen het half uur 3-0 op het scorebord. We stelden daar zelf zeer weinig tegenover. Berkel was deze middag een maat te groot. Berkel kon naar hartenlust voetballen, er werd ze geen strobreed in de weg gelegd en de 4-0 werd voor rust ook binnen geschoten.

In de rust werd er afgesproken om er geen wanprestatie van te maken, dat zou het seizoen ontsieren. De vertrouwde opstelling 4-3-3 werd in het leven geroepen. Verse krachten mochten aantreden, om alvast voort te borduren naar volgend seizoen. We wilden graag een goal maken en geen tegendoelpunten meer incasseren. Dit lukt zowaar. Een goede actie van Baruch werd beloond met de 1-4. Daarna raakte Roel P de lat en kregen we geen strafschop waar we wellicht recht op hadden. Toen aan de andere kant de bal wel op de stip ging en er 1-5 van gemaakt werd vond Berkel het ook wel welletjes. Ze namen wat gas terug de 1-6 viel nog, een speler moest zich nog van het veld begeven, maar verdere schade bleef ons bespaard. Zo eindigde de nacompetitie in een deceptie, maar verloren we van een tegenstander die een maat te groot is gebleken. Daar kan ik mee leven.

Nadat de teleurstelling zijn plaats heeft gevonden en ik met een reëel beeld terug kijk, kan ik niet anders concluderen dan dat we een geweldig seizoen hebben gehad. Dat we de doelstelling niet hebben gehaald (promotie) is van minder belang. De wijze waarop we hebben gevoetbald, de vele inpassingen met verschillende spelers en de stand op de ranglijst maken me trots.

De voorbereidingen van het afgelopen seizoen verliepen niet soepel. Veel spelers waren pas laat terug van hun vakantie waardoor de bekerwedstrijden met veel verschillende spelers werden gespeeld. Dit resulteerde dan ook in een 3e plaats in de poule en dus uitschakeling. Ook voor de eerste competitiewedstrijden waren er nog vraagtekens op verschillende posities. Over een ding waren Ton en Peter het eens, het systeem 1-4-3-3! Dit systeem hebben we tegen elke tegenstander, op de laatste wedstrijd tegen Berkel na, gespeeld. Voor veel spelers een onbekend systeem. ROHDA heeft jarenlang het 1-4-4-2 systeem gehanteerd. Er moest behoorlijk gewend worden aan dit systeem. Naarmate het seizoen vorderde ontstonden er steeds meer automatismen en stapelde de overwinningen zich op. Iets moois leek in de maak.

De 1e periode eindigden we op de 3e plaats met 19 uit 8, 6 overwinningen 1 gelijk spel en 1 nederlaag we maakten 22 doelpunten en kregen er 8 tegen.

Na een goede 1e periode hadden we een slechte 2e periode. In deze periode vergooiden we definitief de kans om de titel te behalen. Zo verloren we voor de winterstop totaal onnodig van Hazerswoudse Boys en na de winterstop van Jodan Boys. Deze ploegen stonden op dat moment onderaan. We eindigden de 2e periode op de 3e plaats met 13 uit 7, 4 overwinningen, 1 gelijk spel en 2 nederlagen we scoorden 19 doelpunten en kregen er 13 tegen.

De doelstelling was dit jaar promotie, ofwel kampioen worden ofwel de nacompetitie winnen. De kans om de titel binnen te halen vergooiden we in de 2e periode, dus was vanaf dat moment de nacompetitie het hoogst haalbare. Om niet afhankelijk te zijn van andere ploegen betekende dit 2 dingen. De 3e periode winnen of 2e worden in de poule. De 3e periode (de zwaarste gezien de tegenstanders op de ranglijst) werd een enorme uitdaging. Van de ploegen die we in deze periode troffen zat de gehele top 5. Tegen de top 5 (inclusief wijzelf) behaalden we voor de winter alleen tegen SIVEO 3 punten en Zevenhoven 1. De rest van de wedstrijden werd verloren.

Duidelijk werd dat we na de nederlaag tegen Jodan Boys geleerd hebben. Tegen elke ploeg uit de top 5 werd gewonnen. We wonnen op de laatste speeldag met 0-4 van Koudekerk, zo wonnen we de 3e periode met 16 punten uit 7 wedstrijden, 5 overwinningen, 1 gelijk spel en 1 nederlaag. We maakten 19 doelpunten en kregen er slechts 6 tegen. Ook eindigden we als 2e op de ranglijst, met 48 punten, 15 gewonnen partijen, 3 gelijke spelen en slechts 4 nederlagen. We maakten in totaal 60 doelpunten en kregen er 27 tegen. Een enorme progressie gezien het vorige jaar.

Het lukte ons echter helaas niet om deze mooie getallen een vervolg te geven in de nacompetitie.

Via deze weg wil ik onze technische staf bestaande uit Peter, Ton en Jacques bedanken voor een prachtig seizoen. Gelukkig blijven we op de donderdag trainen en gaan we vol goede moed proberen om volgend jaar de doelstelling wel te halen, promotie!

Voor nu alvast een fijne vakantie en tot volgend jaar.

Niels UIthol

wedstrijdverslag 3

 

 

 

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie