0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 blijft derdeklasser

Rohda’76 blijft derdeklasser

Door Beheerder | 26 mei 2013 | Nieuws

Ook in het nieuwe voetbalseizoen komt Rohda’76 uit in de derde klas. Via de nacompetitie maakten de Bodegravers nog kans op promotie naar een hoger niveau, maar zij moesten al in de eerste ronde het hoofd buigen. Over twee wedstrijden toonde Bolnes zich de betere ploeg.

Vorige week wonnen de Rotterdammers al met 1-3 (doelpunt Tim van der Werf) op sportcomplex De Broekvelden. De tweede confrontatie eindigde afgelopen zaterdag in 1-1. Onvoldoende voor Rohda’76 om zich te plaatsen voor de beslissende tweekamp. Volgens scheidend oefenmeester Koos Disseldorp had er in het laatste kwartier meer in gezeten. ,,Toen kregen we wel vijf of zes kansen om te scoren. Maar als ik eerlijk ben dan hebben we ons op inzet en instelling laten aftroeven. Voetballend gezien waren we zeker niet minder dan Bolnes.’’

Al vrij snel in de wedstrijd moest de uitstekend keepende Jeroen Kok capituleren, 1-0. Met spectaculaire reddingen voorkwam de jonge doelman erger.  In de tweede helft trok Esli Westmaas de stand gelijk, 1-1. Vervolgens ontstond er paniek bij Bolnes en kreeg Rohda’76 enkele opgelegde kansen om toch nog voor een spannend slot te zorgen. Zover kwam het niet. ,,Je moet reëel zijn. Als je met deze ploeg in tweede klas komt, dan ga je een moeilijk seizoen tegemoet,’’ aldus de kansberekening van Disseldorp. Voor de Alphenaar was het nacompetitieduel zijn laatste kunstje in Rohda-dienst. De oefenmeester geeft na drie seizoenen het stokje door aan Edwin Kluivers. De vertrekkende coach kijkt met een goed gevoel terug op zijn Rohda-tijd. ,,In mijn eerste seizoen zijn we gepromoveerd naar de derde klas, vorig jaar konden we ons handhaven en dit seizoen zijn we als derde geëindigd. We hebben het boven verwachting goed gedaan,’’ vat Disseldorp zijn drie voetbaljaren in Bodegraven samen.

alt

Dick van Dam (rode outfit) haalt uit op het doel van Bolnes. De poging zou niets opleveren.
Foto: Kees van der Wilk


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie