0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Meisjes en vrouwen voetbal de snelst groeiende sport
MC1 8 sep 12 1024x768

Meisjes en vrouwen voetbal de snelst groeiende sport

Door Beheerder | 8 juli 2013 | Nieuws

Het Nederlandse meisjes- en vrouwenvoetbal groeit. In totaal heeft de KNVB op dit moment ruim 127.000 vrouwelijke leden; 80% meer speelsters dan tien jaar geleden. Ook waren het de meisjes en vrouwen die het afgelopen jaar voor de groei op de Nederlandse voetbalvelden zorgden.

Het meisjes- en vrouwenvoetbal wordt daarmee steeds belangrijker bij de ontwikkeling van de voetbalsport in Nederland. Om deze groei te ondersteunen hebben de KNVB en ING een stimuleringsplan ontwikkeld met als doel het meisjes- en vrouwenvoetbal in 2017 de grootste sport onder deze doelgroep te laten zijn. Het stimuleringsplan van de KNVB en ING richt zich enerzijds op het vertegenwoordigend voetbal. Het plaatsen voor het WK 2015 en een structurele plek in de top 8 van de FIFA world ranking zijn hierbij de belangrijkste doelstellingen. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal begint echter op amateurniveau. Daarom wordt er anderzijds actief ingezet op de ondersteuning van clubs bij het opzetten van meisjes- en vrouwenvoetbal met als doel in 2017 tenminste 150.000 meisjes en vrouwen met plezier te laten voetballen.

Snelst groeiende sport
Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB: ,,Aan de vooravond van het EK in Zweden zijn alle ogen gericht op het vrouwenvoetbal. Het meisjes- en vrouwenvoetbal is nog steeds de snelst groeiende sport van Nederland. Dat willen we blijven. Een internationaal toernooi draagt zonder meer bij aan de populariteit en bekendheid van de sport. Naast de sportieve ambities voor het komende EK hebben we ook ambitieuze doelstellingen voor de toekomst. Met het stimuleringsplan dat samen met ING ontwikkeld is, willen we het voetbal in 2017 de meest populaire sport onder meisjes en vrouwen laten zijn.” Steven Sedee, sponsormanager voetbal ING: ,,Het meisjes- en vrouwenvoetbal is groeiende en heeft nog steeds veel potentie. Wij vinden, ook vanuit ons diversiteitsbeleid, dat het meisjes- en vrouwenvoetbal speciale aandacht moet krijgen. En daarom spannen we ons met de KNVB maximaal in om de sport nog verder te ontwikkelen. Aan de ene kant zullen we inzetten op vertegenwoordigend voetbal. Daarnaast gaan we amateurverenigingen ondersteunen bij het opzetten en verder ontwikkelen van voetbal voor meisjes en vrouwen.”

MC1 8 sep 12 1024x768


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie