0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » BOB gaat de sportkantine in !
Bob

BOB gaat de sportkantine in !

Door Beheerder | 30 september 2013 | Nieuws

Toparbiter Kevin Blom en de Goudse wethouder Sport Marco Kastelein afgelopen zaterdag 28 september het startsein gegeven voor de campagne “Bob in de sportkantine” in de regio Midden-Holland.

Gedurende de campagneperiode (tot eind december 2013) werken de regio Midden-Holland en de lokale overheden, politie en de sportclubs samen om Bob een nog stevigere plek te geven in de sportkantines van voetbal, korfbal, hockey en tennis. Dat is nodig: volgens landelijk onderzoek in 2011 stapt weliswaar 75% van de kantinebezoekers (sporters en supporters) nuchter achter het stuur, maar de andere 25% stapt ook na het nuttigen van alcohol nog in de auto. Een percentage van 10% overschrijdt daarbij de wettelijk toegestane limiet.

In 2012 is in vijf landelijke pilotregio’s de campagne ‘Bob in de sportkantine’ uitgevoerd, waaronder de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek. Dankzij de campagne reden bijna 10% meer mensen na bezoek aan de sportkantine nuchter naar huis. Scheidsrechter Kevin Blom gaf tijdens de aftrap aan de campagne van harte te ondersteunen. “Het percentage doden in het verkeer waarbij alcohol een rol speelt, is 20%. Ik ben hier erg van geschrokken. Ik had verwacht dat men inmiddels snapt dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Deze cijfers laten zien dat er nog veel werk te doen is. Ik hoop dat men na vandaag elkaar bewuster aanspreekt op elkaars gedrag.” Wethouder Marco Kastelein vindt iedere verkeersslachtoffer er één teveel. “Deze Bob-actie is erg belangrijk. Voordat kantinebezoekers achter het stuur zitten, zal men eerst moeten nadenken hoe men veilig thuis kan komen!” Alle betrokken sportclubs in de regio hebben een uitgebreid campagnepakket gekregen met materiaal voor in de sportkantine. Daarnaast zullen de komende maanden bij de sportclubs in de regio Midden-Holland verschillende Bob-activiteiten worden uitgevoerd. Dit varieert van de plaatsing van sponsorborden met “100% Bob 0% op” langs de velden tot een bezoek van het campagneteam aan de clubs of het organiseren van speciale trainingen aan de barmedewerkers.

Politie eenheid Den Haag controleert regelmatig op de routes rond de sportkantines. Bobs bij de deelnemende sportclubs kunnen deelnemen aan een prijsvraag via Facebook met dagprijzen en maken kans op een ballonvlucht in de speciale Bob-luchtballon. Met al deze acties moet Bob ook in de sportkantine een vanzelfsprekendheid worden. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert de campagne samen met de regio Midden-Holland (ISMH). De campagne wordt dit najaar ook bij de sportclubs in de regio’s Holland-Rijnland en Goeree-Overflakkee uitgevoerd. Hier zijn de regionale aftrappen ook op 28 september gehouden. In 2014 wordt de campagne verder uitgebreid over de zuidelijke regio’s in Zuid-Holland en worden ook andere sporttakken erbij betrokken.

Bob


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie