0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Bob in de sportkantine

Bob in de sportkantine

Door Beheerder | 7 september 2013 | Nieuws

Regio – De succesvolle campagne Bob in de sportkantine gaat vanaf september 2013 langs nieuwe sportkantines in Zuid-Holland. Gedurende de campagneperiode werken regionale en lokale overheden, politie, maatschappelijke organisaties en de sport samen om Bob een nog stevigere plek te geven in de sportkantines. En dat is nodig: blijkens landelijk onderzoek in 2011 stapt weliswaar 75% van de kantinebezoekers (sporters en supporters) nuchter achter het stuur. De andere 25% stapt echter ook na het nuttigen van alcohol nog achter het stuur. Een percentage van 10 tot 15% overschrijdt daarbij de wettelijk toegestane limiet.
 

Vanwege het succes uit 2012 van de campagne in de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek, waarbij het aandeel nuchtere automobilisten steeg met bijna 10%, is besloten om de campagne in 2013 verder uit te rollen in Zuid-Holland. Bob gaat nu naar de sportkantines in de regio’s Holland-Rijnland, Midden Holland en Goeree-Overflakkee. Alle voetbal-, hockey- , tennis- en korfbalverenigingen krijgen een sport specifiek pakket met campagnemateriaal zoals posters, bierviltjes, dripmatten en biertrays. De clubs die ook in 2012 hebben meegedaan krijgen een herhalingspakket. In Holland-Rijnland kunnen dit jaar ook honk- en softbal-, handbal-, rugby- en golfverenigingen meedoen. Ook de zaalaccommodaties worden uitgenodigd.


Gedurende de campagneperiode worden op sportclubs verschillende activiteiten uitgevoerd. Dit varieert van de plaatsing van reclameborden langs de velden tot het bezoek van het campagneteam aan de clubs of het aanbieden van speciale trainingen aan de barmedewerkers. Bobs op de deelnemende sportclubs kunnen deelnemen aan een prijsvraag met dagprijzen en maken kans op een ballonvlucht in de speciale Bobluchtballon. Ook de politie zal in deze periode extra controleren nabij de sportkantines. Meerdere gemeenten gaan ook zelf verschillende Bob-acties houden.
Begin september overhandigen de meeste gemeenten de campagnepakketten persoonlijk aan de sportclubs om zo de samenwerking met de sport te benadrukken. Op zaterdag 28 september vindt de regionale aftrap plaats bij cvv De Jodan Boys in Gouda. In totaal worden ruim 270 sportclubs in deze drie regio’s bereikt.

alt

Met al deze acties moet Bob ook in de sportkantine een vanzelfsprekendheid worden. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert en financiert deze campagne in samenwerking met de betrokken gemeenten, politie en de regio’s Holland-Rijnland en Midden Holland (ISMH).


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie